HPD GOJZERICA: Papuk i Krndija od Vetova - kružna staza - 29.01.2023. godina

30.1.2023. | 09:48

HPD Gojzerica

Pregleda: 2226

30.1.2023. | 09:48 | HPD Gojzerica
Pregleda: 2226

Snijeg oduvijek u nekim ljudima budi ushićenje i vraća im sjećanja na zimske radosti iz djetinjstva. Dok se ove nedjelje Požega i okolica budila u tmurnom i prohladnom jutru planinari HPD Gojzerice su entuzijastično krenuli  u zimsku avanturu.

Zvuk škripe snijega pod stopalima pratio ih je svih 19 kilometara koliko je bila duga ova zanimljiva i kondicijski zahtjevna ruta. 

Krenuli su od vetovačkih vinograda uz konstantan uspon s 300 na 744 mnv prema vrhu Klokočica i dalje do vidikovca Javor. S vidikovca se mogla vidjeti sva ljepota šume koja miruje pod snježnim pokrivačem ukrašena svjetlucavim injem. Grane su se pod težinom snijega i leda na nekim dijelovima puta spuštale skroz do tla i bile poput zavjesa za zimsku predstavu koja ih je okruživala.


Pogledom su pozdravili Papuk i nastavili prema zapadnom dijelu Krndije do vrhova Lipe i Rogin kamen. S vidikovca Rogin kamen pružao se prekrasan pogled na Zlatnu dolinu. Putem kući sreli su nekoliko srna koje su se spuštale u niže dijelove planine u potrazi za hranom. Iznenađenje je bilo obostrano!

Ovu zanimljivu i sadržajno bogatu kružnu rutu osmislio je planinarski vodič i markacist HPD Gojzerica Požega Ante Bošnjak. Zvuk stopala u snijegu, svježi planinski zrak i vedri duh svih sudionika učinio je ovaj izlet doista prekrasnim.

Ako ste i vi osoba kojoj ljepota prirode oduzima dah pridružite nam se na sljedećem izletu ili u općoj planinarskoj školi!

Link OVDJE.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI