Hodočasnici pješaci krenuli u Voćinsko svetište

FOTO: Požeška biskupija

21.8.2023. | 08:57 | Požeška biskupija
Pregleda: 4396

U jutarnjim satima 20. kolovoza pješaci iz Davora, Nove Kapele i drugih dijelova Posavine krenuli su na hodočasnički put u Voćin. Oko podneva stigli su u Požegu, gdje su se odmorili i okrijepili. U 14.00 sati okupili su se u crkvi sv. Lovre – zaštitnika Požeške biskupije, gdje su im se pridružili pješaci iz požeškog kraja, među njima i skupina mladih te učenika Katoličke gimnazije.Hodočasnike je pozdravio i blagoslovio Marijan Pavelić, rektor crkve. U kratkom nagovoru potaknuo ih je da tijekom svoga hodočasničkog hoda pronađu vremena za produbljenje vlastitog odnosa s Bogom bez kojega bi dugo pješačenje moglo ostati prazno. Ispraćena zvonjavom zvona crkve sv. Lovre, procesija hodočasnika predvođena rektorom Pavelićem krenula je prema Stražemanu gdje bi trebala stići u kasnim popodnevnim satima. Svoj hod pješaci će završiti svetom misom i poklonom Presvetom Oltarskom Sakramentu u stražemanskoj župnoj crkvi sv. Mihaela Arkanđela, kojim će se svečano zaključiti dan godišnjeg klanjanja u spomenutoj župi. Nakon euharistijske pobožnosti hodočasnici će se smjestiti u obitelji kod kojih će prenoćiti.

Sutradan, 21. kolovoza, u 5 sati ujutro pridružit će im se brojni drugi hodočasnici požeškog kraja te će nastaviti put prema Voćinu. Po dolasku u Voćin u popodnevnim satima, u svečanoj procesiji ući će u svetište te pjesmom i molitvom pozdraviti Gospu Voćinsku. Brojni hodočasnici stići će također pješice u Voćin i iz daruvarskog, novljanskog i drugih dijelova Požeške biskupije. Svečano hodočasničko euharistijsko slavlje u 18.30 sati na otvorenom svetišnom prostoru predvodit će požeški biskup Antun Škvorčević.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI