Hodočašće župnog zbora iz Kaptola u Austriju

2.3.2024. | 09:56

Ljubica Maljur

Pregleda: 2074

Hodočašće župnog zbora Kaptol
(FOTO: Lj. M.)

2.3.2024. | 09:56 | Ljubica Maljur
Pregleda: 2074

Od 23.-25.2. 2024. naš je župni zbor iz Kaptola gostovao u Austriji. U tri dobro organizirana i osmišljena dana obišli su, vidjeli i doživjeli puno toga lijepoga.23.2. su, vozeći se prema Welsu uživali u prekrasnim i raznolikim krajolicima Hrvatske, Slovenije i Austrije. 24.2. su obišli St. Florian (Stift Sankt Florian), augustinski samostan i uživali u moćnim zvucima Brucknerovih orgulja. Za to je bio zaslužan naš vrsni Maestro Josip Prajz koji je ujedno i glavni organizator puta.

U Linzu su obišli mnoge crkve: Alter Dom (Staru katedralu), Stadtpfarrkirche (gradsku župnu crkvu Uznesenja Marijina), Uršulinsku crkva, Karmelićansku crkva, Minoritenkirche... Imali su čast pjevati na misi u katedrali Bezgrešnog začeća BDM (Mariendom), najvećoj crkvi Austrije.

25.2. na drugu korizmenu nedjelju, svojim su pjevanjem uveličali misno slavlje u župnoj crkvi sv. Ivana (Stadtpfarkirche) u Welsu.U ta tri dana susreli su mnoge naše ljude koji u tuđini zarađuju kruh svoj svagdanji. Najveća zasluga za ovo putovanje ide domaćinima u Welsu, Ivi i Ani Čolić koji su otvorili vrata svoga doma i ugostili naše zboraše. Otvorili su oni vrata svoga srca koje je uistinu veliko. VELIKO IM HVALA!Hvala svim našim dragim sponzorima koji su nam pomogli da troškovi puta budu što manji. Ima ih puno. Gospodin ih nagradio za njihovu dobrotu.

Dio te atmosfere može se vidjeti u video uratku OVDJE.VIŠE NA TEMU:
HODOČAĆE
AUSTRIJA
ZBOR
KAPTOL

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI