Grčki krumpir: Trik-recept za pečeno savršenstvo s limunom i češnjakom


(FOTO: Shutterstock)

13.10.2021. | 11:21 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 4376

Za fini grčki krumpir vjerojatno već sve sastojke imate kod kuće, a poslužiti ga možete s omiljenim komadom mesa, ribom ili povrćem...

Krumpir se najprije pirja kako bi upio sve arome temeljca, maslinova ulja i limunova soka, a zatim peče da višak tekućine ispari. Rezultat je hrskavo, zlatno savršenstvo!




Sastojci za grčki krumpir:


1,2 kg brašnastih krumpira
375 ml pilećeg temeljca
125 ml maslinova ulja
85 ml soka od limuna
5 češnjeva češnjaka
1 žlica suhog origana
2 žličice soli

Priprema: 

1. Zagrijte pećnicu na 200 °C. Češnjak protisnite. Krumpir ogulite i narežite krupnije, na debele kriške - debljine oko 3 cm. Stavite ih u posudu za pečenje sa svim ostalim sastojcima. Dobro promiješajte i pecite 20 minuta.

2. Izvadite krumpir, promiješajte ga i pecite još 25 do 30 minuta dok se tekućina uglavnom ne reducira.

3. Prebacite krumpire u novu posudu za pečenje i prelijte ih žlicom soka od pečenja pa pecite dok krumpir ne postane zlatan i hrskav na rubovima.

(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)







VIŠE NA TEMU:
RECEPT
KRUMPIR
RUČAK
JELO
HRANA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI