Gradska knjižnica Požega: Pjesnički festival na snijegu

FOTO: Autor/Izvor pozega.hr

20.11.2020. | 20:42 | pozega.hr
IZVOR: pozega.hr
Pregleda: 1775

Gradska knjižnica Požega ove zime uključuje se u međunarodnu pjesničku mrežu 50 Poems for Snow (50 pjesama za snijeg) i to organizacijom prvog požeškog izdanja tog festivala.

Festival 50 Poems for Snow održat će se na prvi dan snijega i to u 19 sati na Trgu svete Terezije, ispod stabla ginka, s početkom u 19 sati. Pjesme će čitati Denis Ćosić, Lana Derkač i Đurđica Gatjal.  Najava točnoga datuma slijedi na društvenim mrežama, ovisno o vremenskoj prognozi, tj. s najavom snijega.

50 Poems for Snow međunarodni je pjesnički festival pokrenut 2012. godine u Zagrebu na ideju Saše Šimprage i u organizaciji s pjesnikom Aleksandrom Hutom Konom. Festival je specifičan u svijetu po tome da se datum održavanja ne zna unaprijed, tj. održava se u svakome gradu na prvi dan snijega i to noću i na otvorenom. Tada po tri pjesnika izvode nekoliko svojih pjesama, uz po jednu klasičnog autora kojemu je te godine festival posvećen.


Festival nema nikakav proračun i organizira se volonterski u niz gradova Europe i Sjeverne Amerike. Ovozimska izdanja 50 Poems for Snow posvećena su japanskoj pjesnikinji Ono no Komachi, a održavaju se u dvadesetak gradova, od toga u devet u Hrvatskoj gdje je festival i pokrenut.


Festival 50 Poems for Snow u Požegi se održava u organizaciji Gradske knjižnice. Pozivaju se svi zainteresirani na festival koji će se održati poštivajući epidemiološke mjere, a točan datum održavanja bit će objavljen putem društvenih mreža Gradske knjižnice Požega!

 

(Izvor:pozega.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI