Građanima na kućnu adresu počeli stizati pozivi za ratni raspored

FOTO: 034portal.hr

21.3.2023. | 09:53 | HRT
IZVOR: vijesti.hrt.hr
Pregleda: 5771

Desetak tisuća osoba od 27 do 55 godina, koje su odslužile vojni rok ili su bile na dragovoljnom vojnom osposobljavanju, u naredna će tri mjeseca dobiti poziv da se jave u Područne urede za poslove obrane kako bi im se priopćio raspored radi popune pričuvnih postrojbi Oružanih snaga.

Potvrdili je to u ponedjeljak Ministarstvo obrane, nakon što su prvi pozivi stigli na kućne adrese građana.

U razvrstanu pričuvu spadaju osobe koje su odslužile vojni rok ili su bile na dragovoljnom vojnom osposobljavanju ili u djelatnoj vojnoj službi te im je određena vojnostručna specijalnost. MORH dodaje da je riječ o redovnim aktivnostima vezanim za pričuvni sastav Oružanih snaga.


- Većina pozvanih nalazi se na rasporedu u pričuvnim postrojbama Oružanih snaga, ali im raspored radi pandemije korona virusa nije mogao biti priopćen tijekom 2020. 2021. i 2022. godine. Tijekom ožujka, travnja i svibnja 2023. godine poziva se oko deset tisuća razvrstanih pričuvnika, radi priopćavanja rasporeda, navodi Ministarstvo

- Ti pozivi šalju se svake godine u isto vrijeme u proljeće i kasnu jesen. Godine 2021. i 2022. dio pričuve bio je pozvan na vježbe koje smo provodili, ali zbog pandemije nisu bili pozvani da se jave u odjele i odsjeke obrane, kao što nije bilo ni obvezan upis u vojnu evidenciju koji se provodi za sve vojne obveznike starije od 17 godina. Ove godine godište 2005. bit će pozvano da se javi na upis u vojnu evidenciju, rekao jeIvan Jušić, ravnatelj Uprave za ljudske potencijale MORH-a.

(Izvor: vijesti.hrt.hr.)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI