Građani sa današnjeg prosvjeda u Požegi poslali jasnu poruku!! ’Dječji doplatak nije socijalno primanje!!’

FOTO: A. Lužanac

22.4.2023. | 17:59 | Andrea Lužanac
Pregleda: 5715

Danas je u Požegi kao i u drugim gradovima u Hrvatskoj održan mirni prosvjed, a istim građani jedino što traže je pravo djeteta na dječji doplatak. Manje od polovine djece u Hrvatskoj ostvaruje pravo na dječji doplatak, dok sva ostala djeca nemaju pravo na dječji doplatak.Zakon o dječjem doplatku nije se mijenjao više od dva desetljeća. Točnije isti Zakon mijenjan je ne tako davne 2018. godine, a kada je podignut cenzus. Naime, na današnjem prosvjedu Ivana Grgić pojasnila je kako pri mijenjanju Zakona nije napomenuta jedna bitna stvar, a to je da se od toga trena gledaju sva primanja kod roditelja djeteta za kojeg se traži dječji doplatak. To znači da se ne gledaju samo oporeziva primanja, već i božićnice, uskrsnice i razni pokloni od firme.
"Nećemo pristati na ništa manje od ovoga!! Tražimo ukidanje cenzusa, doplatak za svako dijete 100 eura, 1. i 2. stupanj oštećenja 150 eura, a 3. i 4. stupanj 200 eura. Dječji doplatak nije socijalna mjera, a uz trenutni zakon ispada da je. Cilj ovog zakona je da dječji doplatak postane dio obiteljske politike i pravo svakog djeteta. Neovisno o tome koliko njegovi roditelji imaju ili nemaju jer sam naziv kaže "Dječji doplatak je za djecu!!"", poručila je Ivana Grgić.Ivana je u svome današnjem govoru istaknula kako su brojni zaposleni roditelji zakinuti za dječji doplatak zbog minimalne plaće. Neki roditelji nemaju pravo na dječji doplatak samo zbog nekoliko centi. Pješačku zonu u Požegi danas su napunili brojni roditelji, bake, djedovi i brojna dječica.

Njihov zahtjev svima nama je jasan, a sada koliko će ga doživjeti oni vladajući, ostaje nam tek za vidjeti. Hrvatska pokušava ići u korak s drugim europskim zemljama, ali jednu najbitniju stvar uporno zapostavljaju, a to su djeca o kojoj ovisi i sama država.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI