FOTO: Pavao Bobinac/Nova Studio
Tražite li brz i ukusan recept zbog kojeg se u kuhinji nećete zadržavati više od petnaest minuta, ne tražite dalje. Uz samo par pravih namirnica nastat će jelo vrhunskog okusa, na radost svih vaših ukućana.
Za kremoznost njoka s piletinom i plavim sirom zaslužno je 'z bregov vrhnje za kuhanje s novom, usavršenom recepturom koje će svojom optimalnom gustoćom učiniti ovaj umak bogatijim i kremoznim u tren oka.
RECEPT - Kremozne njoke s piletinom i plavim sirom
Sastojci:
250 g pilećih prsa Cekin
1 ljutika ili manji luk
1 režanj češnjaka
1 čajna žličica senfa
2 žlice maslinovog ulja
1 dcl polusuhog bijelog vina
250 ml 'z bregov vrhnja za kuhanje
Bovi Blue sir80 g tvrdog ovčjeg sira Ovidura
Nekoliko listića kadulje
Sol, papar
400 g njoka
Šaka pinjola ili indijskih oraščića
Priprema:
- Piletinu narežite na kockice i začinite ih senfom soli i paprom. Na dvije žlice maslinovog ulja pecite piletinu na jačoj vatri da se malo zarumeni pa im dodajte sitno narezanu ljutiku ili manji luk. Dinstajte dok se luk ne zacakli pa dodajte vino i pustite neka alkohol ispari.
- Potom dodajte 'z bregov vrhnje za kuhanje s novom usavršenom recepturom koja omogućuje još kremastiju konzistenciju i optimalnu gustoću tijekom kuhanja. Dodajte nekoliko listića svježe kadulje i na komadiće natrgajte natrgajte Bovi Blue sir.
- Popaprite i posolite po potrebi, ovisno o slanoći sira. Kuhajte još dvije do tri minute, a za to vrijeme u kipuću vodu stavite kuhati svježe ili smrznute njoke prema uputama na pakiranju.
- Njoke umiješajte u umak i poslužite tople uz ostatak naribanog Ovidura i sitno sjeckane pinjole ili indijske oraščiće. Dobar tek!
(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)