Gotova u 10 minuta: Šalša sa slanutkom i domaćim začinom koji će obogatiti svako jelo


(FOTO: Foto: Tibor Marochini/Nova studio)

9.11.2022. | 11:58 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 1462

Ne, taj domaći začin ne morate raditi sami jer ga je za vas napravila Karlovčanka Tina Popović po bakinoj recepturi. Obiteljsko je naslijeđe Tina zapakirala u teglicu i pokrenula svoj mali biznis kako bi pokazala da postoje začini bez aditiva. Napravljen je isključivo od sjeckanog povrća, uz dodatak soli koja služi kao prirodni konzervans, bez dodataka bojila, pojačivača okusa ili konzervansa. Koristite li Korijen, nećete trebati dodatno soliti ili začinjavati jer se sve potrebno za ukusno jelo nalazi u jednoj teglici.

Svaki komad povrća koji ide u ovu ručno rađenu smjesu pomno je biran, a mješavina sadrži čak 85 % povrća – mrkvu, rajčicu, rog papriku, korijen i list peršina, celer, luk te sol. Korijen je jedinstven i po svojoj „mokroj“ strukturi, pa ga je nakon otvaranja potrebno držati u hladnjaku, a namijenjen je baš svima jer ne sadrži gluten, a ima i veganski certifikat.

Korijen je dobro imati u kuhinji jer će skratiti vrijeme potrebno za pripremu finih obroka te obogatiti okus svakog jela. Uz jednu do dvije žličice Korijena za samo tri minute možete napraviti pravi povrtni temeljac ili ga pak koristiti kao dodatak pri pripremi juha, variva, umaka, gulaša ili marinada.


Tina je sa svojim Korijenom ušla u projekt Startaj Hrvatska, pa njezin mokri začin sada možete kupiti u svim INTERSPAR i odabranim SPAR trgovinama i uživati u finoj hrani od koje sve miriše na maminu i bakinu kuhinju.


RECEPT - Šalša sa slanutkom i Korijenom

 

Sastojci:

 

300 g kuhanog slanutka

200 g rajčica

2 češnja češnjaka

1 ljubičasti luk

1 žlica Korijena

1 žlica maslinova ulja

120 ml pasirane rajčice

svježi peršin

Postupak:

Nasjeckajte glavicu luka, rajčice i peršin te protisnite češnjak.U dubokoj tavi zagrijte veliku žlicu maslinova ulja te dodajte nasjeckani luk i dinstajte dok ne postane staklast.Luku pridružite češnjak, rajčice i slanutak te veliku žlicu Korijena i dinstajte dok se ne sjedine.Dodajte pasiranu rajčicu i pustite da sve zajedno prokuha.Gotovo jelo pospite nasjeckanim svježim peršinom.(IZVOR: www.punkufer.dnevnik.hr)




VIŠE NA TEMU:
SLANUTAK
HRANA
RECEPT
JELO
IDEJA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI