FOTO: Započeo jubilarni 30. dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe

FOTO: PSŽ

9.6.2024. | 20:07 | PSŽ
IZVOR: PSŽ
Pregleda: 1457

Lipanj u Pleternici prepun manifestacija za sve uzraste, započeo je programom u kojemu su glavni akteri oni najmlađi, a prigodno i jubilarni trideseti dječji tamburaški festival Cvjetići glazbe započeo je pozdravnim govorom dječje gradonačelnice Grada Pleternice Rafaele Adžidović.

Prva večer ove godine je interpretacijsko-retrospektivnog karaktera te su izvedene pjesme s prošlogodišnje autorske večeri, uz neke dobro poznate tamburaške hitove. 

- Sve što smo si zacrtali prošle godine to smo i ostvarili. Prošle godine smo imali 16 izvođača, ove godine je njih 26 što je stvarno velika brojka na koju smo iznimno ponosni - rekao je Valentin Petranović, predsjednik Glazbenog društva Cvjetići glazbe istaknuvši kako će druge večeri posjetitelji moći uživati u 15 novih autorskih skladbi.


Požeško-slavonska županica Antonija Jozić podsjetila je kako se radi o jedinom dječjem tamburaškom festivalu u Hrvatskoj pohvalivši tradiciju koja se njeguje dugih trideset godina.


- Kada govorimo o trideset godina, govorimo o periodu kada su neki od nas išli u osnovnu školu, srednju školu, neki su možda stvarali obitelji, a ova dječica koja trče po trgu nisu se još rodila. U to vrijeme Katarina, Marina i Monika započele su jednu lijepu priču koju su podržali Goran i Mario te trideset godina kasnije i dalje svjedočimo da je Pleternica centar tamburaške glazbe i grad koji jedini ima dječji festival tamburaške glazbe. Hvala vam na svemu što ste činili svih ovih godina i hvala i vama koji ste to prepoznali, Valentine tebi, Gradu Pleternici i gradonačelnici što ste nastavili njegovati ovu tradiciju. Izuzetno me veseli što je tamburaška glazba iz godine u godinu sve popularnija, veseli me da smo na Trgu bećarca, u blizini Muzeja bećarca i uistinu sam sretna što ćemo večeras uživati u retrospektivi pjesama Cvjetića glazbe i tamburaškoj glazbi koju će izvoditi naši najmlađi - rekla je Jozić.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI