FOTO: Održano Graničarsko šokačko sijelo u Zagrađu

11.2.2024. | 11:33 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 5265

Iako posljednje dvije godine u nešto drugačijem ruhu, Graničarsko šokačko sijelo ponovno je na jednom mjestu okupilo i prikazalo svu ljepotu i raskoš ponosne Šokadije.

Tradicija započeta još 2000. godine, prepoznata je i danas pa je tako Svečana dvorana Provansa u Zagrađu bila ispunjena do posljednjeg mjesta, a podršku svojim dolaskom pružili su i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić te načelnik Općine Kaptol Mile Pavičić.

- Drago mi je da ste se odazvali na još jedno u nizu Graničarsko šokačko sijelo, želim vam samo reći da se dobro provedete večeras. Malo Šokadije ne škodi, taman jednom godišnje, ali dovoljno da se svi koji to volimo, dobro proveselimo – rekao je u ime organizatora Igor Ančurovski.


Uz dobro poznate, ali i neke zaboravljene tamburaške stihove, na sijelu su šokačke vrijednosti zasjale u punom sjaju, a brojna mlada lica, svjedoče da te iste vrijednosti imaju spremne svoje baštinike koji će tradiciju Šokica i Šokaca čuvati od zaborava i dalje.VIŠE NA TEMU:
ŠOKCI
SIJELO
GRANIČARI
ZAGRAĐE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI