FOTO: Križni put u Kutjevu obilježio Veliki petak u duhu zajedništva

30.3.2024. | 09:34 | M.K.
IZVOR: kutjevacki.hr
Pregleda: 1355

U atmosferi duboke vjerske pobožnosti, današnji Veliki Petak donio je zajedničko hodočašće vjernika u Kutjevu, gdje je održan Križni put. S iznimnom svečanošću, vjernici su se okupili u Crkvi Rođenja Blažene Djevice Marije kako bi krenuli na put duhovne obnove i molitve.

Put ih je vodio kroz Moćenice sve do posljednje postaje na brdu Vidim, gdje su se zastali u molitvi i razmišljanju o muci i patnji Isusa Krista. Križni put, koji simbolizira Isusovu posljednju stanicu do raspeća, bio je prilika za vjernike da se u tišini i molitvi prisjete Kristove žrtve za čovječanstvo te da dublje osjete duh Velikog Petka.

No, osim duhovne dimenzije, ovo hodočašće bilo je obilježeno i zajedništvom među vjernicima i susjedima. Posebno srdačan doček priredile su obitelji Majstorović i Krauthaker, čime su uvelike pridonijele osjećaju zajedništva i topline među svima koji su sudjelovali u ovom duhovnom putovanju.


Veliki Petak, kao dan sjećanja na Kristovu patnju i smrt na križu, uvijek iznova budi svijest vjernika o važnosti žrtve, oprosta i ljubavi. Križni put, kao tradicionalna vjerska praksa, pruža priliku za dublje uranjanje u te duhovne vrijednosti te podsjeća vjernike na kontinuiranu potrebu za duhovnim rastom i obnovom.


Uz molitvu i razmatranje Kristove patnje, današnji Križni put u Kutjevu bio je i prilika za zajedništvo, međusobnu podršku te obogaćivanje duhovnog iskustva među vjernicima.

izvor: kutjevački.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI