FOTO: Berbom vinograda na Trgu graševine vinari obilježili završetak berbe grožđa

Berba u centru Kutjeva
(FOTO: Kutjevački.hr)

27.10.2023. | 10:31 | kutjevački.hr
IZVOR: kutjevacki.hr
Pregleda: 1967

Kutjevački vinari, udruga vinogradara, organizirala je tradicionalnu proslavu završetka berbe na Trgu graševine u središtu Kutjeva kod jedinstvenog vinograda.

Sve pristune na početku je pozdravio predsjednik udruge Kutjevački vinari, Krunoslav Sontaki, te se osvrnuo na prethodnu vinogradarsku godinu.
Godina je bila izazovna, no unatoč svim teškoćama, vinogradari iz Kutjeva d.d. udružili su svoje snage kako bi zajedno ostvarili značajan uspjeh na tržištu i u očuvanju vinogradarske tradicije. Na proslavi završetka berbe na Trgu graševine u središtu Kutjeva, članovi udruge vinogradara i vinara “Kutjevački vinari” izrazili su svoju zahvalnost i ponos na postignute rezultate.


“Godina je bila izazovna, no unatoč svim teškoćama, članovi udruge vinogradara i vinara “Kutjevački vinari” istaknuli su se kao pravi slavodobitnici. Na proslavi završetka berbe na Trgu graševine u središtu Kutjeva, članovi udruge izrazili su svoju zahvalnost Kutjevu d.d. na radu na vinogradu. Posebno bi istaknuo Kutjevo d.d., koja se istaknula kao velika tvrtka, za razliku od manjih vinarija unutar udruge. Kutjevo d.d. uvijek je bila spremna pružiti pomoć s logistikom i ljudima za njihove manifestacije. U udruzi su se ujedinili, bez obzira na razmjere njihovih vinarija, kako bi zajedno promovirali graševinu. To je njihov kontinuirani cilj za razvoj vinskog turizma”, istaknuo je Krunoslav Sontaki.Iza izuzetno teške i zahtjevne vinogradarske godine, vinogradari su stali kao istinski junaci, spremni suočiti se s izazovima koje je priroda postavila pred njih. “Ovo je bila izuzetno teška godina gdje su vinogradari doslovno ‘polomili zube’ kako bi spasili grožđe. Čestitam svim vinogradarima kutjevačkog vinogorja jer smo jedni od rijetkih u Hrvatskoj koji smo to uspjeli odraditi. Svojim znanjem, tradicijom i nepresušnim trudom, uspjeli smo zaštititi čak 1400 hektara vinograda. Ova godina bila je izazovna, no uspjeli smo izvući maksimum, ne samo što se tiče zdravlja vinove loze, već i kvalitete”, istaknuo je Ivan Marinclin, enolog Vinarije Kutjevo.Berbu je započeo gradonačelnik Josip Budimir uz Krunoslava Sontakija, a zatim su se svi prisutni iz drugih udruga uključili u berbu.

Da bi i slijedeće godina bila dobra, trebalo je ovaj završetak dostojno proslaviti, uz dobar zalogaj i brojna vina, jer su na stol svi vinari donijeli svoja ponajbolja vina. Za slijedeću godinu izabran je novi vincilir, Kristina Svitok iz OPG Svitok.

izvor: kutjevački.hr

VIŠE NA TEMU:
KUTJEVO
CENTAR
BERBA
GROŽĐE

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI