FIŠIJADA I LIDAS: Pred nama je vikend prepun zabavnog sadržaja u Pleternici

FOTO: A.L.

13.6.2023. | 09:18 | Andrea Luzanac
Pregleda: 5306

Pred nama je novi vikend, vikend koji je prepun zabavnog sadržaja za sve građane i posjetitelje Grada Pleternice. Naime, danas je u prostorijama Gradske uprave Grada Pleternice održana tiskovna konferencija u povodu smotre folklora LIDAS 2023. te u povodu Fišijade 2023.."Nakon lijepog otvorenja lipnja s našom dječicom, s našim malonogometnim turnirom i s Cvjetićima glazbe, nastavljamo dalje. Drugi vikend pred nama donosi pregršt sadržaja za one malo starije, za obitelji i mlade. Pozivamo sve naše sugrađane, Pleterničane i goste Pleternice da nam se pridruže i da se lijepo zabave. Pripremili smo bogatu ugostiteljsku ponudu i zabavni program te će doista biti za svakoga po nešto.", rekla je gradonačelnica Marija Šarić.
"Sutra u organizaciji Udruge Mladi za mlade Pleternice s početkom u 19 sati u našem novootvorenom klubu za mlade, održat će se jedna kuharska radionica. Nakon toga svi zajedno selimo na Trg bećarca od 20 sati i zajedno navijamo za naše "Vatrene". U zabavnom dijelu programa nastupit će nam ekipa Zaprešić Boysa. Od petka nam slijede sportske aktivnosti, od 18 sati na stadionu Malih sportova održat će se KUP Grada Pleternice, a na kojemu će nastupiti svih osam klubova s područja našega grada. U subotu se održava tradicionalna Fišijada u organizaciji naše udruge Pleternički čoraci. Prijave za ovogodišnju Fišijadu otvorene su još danas i sutra te pozivam sve zainteresirane da nam se jave. Do sada već imamo oko 30-tak prijava.", rekla je Ivana Ketović Marjanović."U nedjelju se održava 40. Međunarodna Smotra folklora LIDAS. Ove godine imamo dosta društava i jedno društvo nam dolazi iz Srbije, imamo ih iz Požeško-slavonske županije, Osječko-baranjske, Brodsko-posavske, Vukovarsko-srijemske, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije. Sama smotra započinje od 17 sati mimohodom ispred OŠ fra Kaje Adžića, standardno ulicama kao i svake godine do Trga bećarca. Ispred Gradske kuće bit će jednominutni program svakog kuda, a zatim svi kudovi nastupaju na Trgu bećarca.", rekao je Ranko Brankovan, predsjednik KUD-a Orljava.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Treba li Grad Požega graditi POS stanove?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI