Evo popisa najboljih i najgorih automobila na tehničkom pregledu

Tehnički pregled automobila
(FOTO: Tuv.com)

22.11.2023. | 10:46 | autostart.24sata.hr
IZVOR: autostart.24sata.hr
Pregleda: 4755

Tradicionalni njemački TÜV Report 2024 analizirao je približno 10,2 milijuna tehničkih pregleda osobnih automobila u Njemačkoj od srpnja 2022. do lipnja 2023. i izdvojio modele koji najviše i najmanje padaju na tehničkim pregledima. Analiziranje221 model vozila, a automobili su podijeljeni ušest skupina prema njihovoj starosti. Kako i Njemačka ima problema sa sve starijim voznim parkom u izvješće su prvi put uključena vozila stara 12 do 13 godina. Rezultati TÜV reporta2024. pokazuju da je otprilike jedno od pet vozila palo na tehničkom pregledu. U prosjeku je20,5 posto automobila koji su bili na tehničkom pregledu imalo„značajne“ ili „opasne“ nedostatke što znači i njihov automatski pad na tehničkom. Vlasnik u tom slučaju dobiva mjesec dana da otkloni problem i nakon toga može ponovo pristupiti tehničkom pregledu.

Udio automobila koji su pali na tehničkom porastao je za0,3 postotna boda u odnosu na prošlogodišnje izvješće. Logično, što su vozila starija, to je veća stopa kvarova: 28,9% vozila starih od 12 do 13 godina nije prošlo tehnički pregled, no taj udio kod vozilastarih od dvije do tri godine je samo 5,7 posto.

U nastavku donosimo popis najboljih i najlošijih automobila na tehničkom pregledu po starosnim skupinama.Tablice pokazuju postotak vozila koja su pala natehničkom pregledu sa ʼznačajnimʼ ili ʼopasnimʼ nedostacima. Moramo naglasiti da ovi podaci nisu nužno i pokazatelj da su određeni modeli bolje ili lošije kvalitete. Posebno kod starijih vozila veliku ulogu o tehničkoj ispravnosti auta igra njegovo održavanje. Jasno je da vlasnici starijeg Audija TTsvom automobilu pridaju mnogo više pažnje nego vlasnici Dacie Logan i sličnih jeftinih modela. Također, vlasnici tipičnih obiteljskih auta poput monovolumena mnogu su pedantniji pri održavanju.


U prvoj koloni je mjesto koje je auto zauzeo, u drugoj njegov naziv, a u trećoj postotak automobila koji su pali na tehničkom pregledu.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI