DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE: Ministar najavio moguće pojeftinjenje goriva

Mađarska uvodi ograničenja za strance koji toče gorivo na njihovom benzinskim postajama
(FOTO: istockphoto)

30.3.2022. | 14:27 | Andrea Lužanac
Pregleda: 2793

Od utorka su nas na benzinskim pumpama ponovno dočekale nove i veće cijene goriva. Građanima se čini kako poskupljenjima nema kraja, ali ministar Ćorić ostaje optimističan. Naime, Ćorić je rekao kako građani mogu već od sljedećeg utorka očekivati niže cijene goriva.

Ministar je rekao da je prošli tjedan donio rast cijena goriva na referentnim tržištima, a poskupljenje je prije svega posljedica rasta cijena dizela i plavog dizela, a nešto manje benzina, piše poslovni.hr. Ako cijene goriva trajnije i značajnije eskaliraju, Vladi bi na raspolaganju kao eventualni alat ponovno mogle biti trošarine, istaknuo je Ćorić. 

“Ohrabruje što su prva dva dana ovog tjedna donijela pad cijena goriva na referentnim tržištima i ako se taj trend nastavi, idući tjedan ćemo imati ponovno pad cijena. Do tada nećemo reagirati”, izjavio je Ćorić.


Trošarine su jedini alat za smanjenje cijena goriva


Ćorić je rekao kako bi Vlada na značajnije poskupljenje goriva ponovno mogla reagirati s trošarinama. Prije samo nekoliko tjedana, Vlada je fiksirala maržu trgovaca naftnih derivata na osnovi eurosuper i eurodizel te na plavi dizel, a i privremeno je smanjila trošarine na dizelsko i benzinsko gorivo. 

Ako dođe do značajnije eskalacije kod cijena goriva, Vlada će zasigurno posegnuti za istim alatom (trošarine), jer kako kaže Ćorić, drugih značajnijih alata za reagiranje ni nema. 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI