Djelatnici PU požeško-slavonske, Škola za cestovni promet iz Zagreba te Autoklub Požega zajedničkim snagama proveli preventivnu akciju ʺUoči meʺ

FOTO: K.Š.

27.4.2022. | 11:22 | Kristina Šimić
Pregleda: 4592

Policijska uprava požeško-slavonska danas je u suradnji s nositeljem projekta Školom za cestovni promet iz Zagreba i uz potporu Autokluba Požega, a s ciljem povećanja sigurnosti pješaka na cestama provodila zajedničku preventivno-edukativnu aktivnost „Uoči me“.

-Što se tiče PU požeško-slavonske tijekom protekle 2021. godine zabilježili smo 16 naleta na pješake, od čega su se četiri naleta odnosila na djecu i tom prilikom je dvoje djece teško, a dvoje djece lakše ozlijeđeno. Dok smo u prva tri mjeseca ove godine zabilježili šest naleta na pješake, od toga na jedno dijete koje je teško ozlijeđeno- izjavila je glasnogovornica PU požeško-slavonske, Nikolina Janković.
O samoj preventivnoj aktivnosti više je rekao Tomislav Ćurković, ravnatelj Škole za cestovni promet iz Zagreba-Cilj ove preventivne akcije je povećanje sigurnosti pješaka u cestovnom prometu i podizanje razine prometne kulture. Mi u školi se bavimo prometnom preventivom s ciljem da naši učenici koji imaju određenu razinu znanja ta znanja upotrijebe na način da educiraju učenike osnovnih škola, ali zapravo s idejom da im pokažu kako na siguran način se ponašati u cestovnom prometu. Danas ćemo zajedno s djelatnicima PU požeško-slavonske provoditi preventivnu aktivnost „Uoči me“. Naših osam učenika je podijeljeno u osnovnoj školi, gdje će provoditi edukaciju, a pet učenika će ovdje na raskrižjima evidentirati savjesne i nesavjesne vozače, i podizati  prometnu kulturu i sigurnost pješaka u cestovnom prometu-rekao je ravnatelj Ćurković.
-Autoklub Požega isto kao i  naša krovna organizacija Hrvatski autoklub podržava ovu preventivno-edukativnu aktivnost, kao i sve ostale akcije i manifestacije u prometnoj kulturi i sigurnosti prometa na cestama općenito- komentirao je Zvonko Šimunović, predsjednik Autokluba Požega.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI