DANAS SE NALAZE U PLETERNICI: Obitelj iz Francuske prije dvije godine pješice je krenula u Palestinu

FOTO: Ž.S.S/ J.V.

11.4.2023. | 17:09 | Andrea Lužanac
Pregleda: 10943

Zasigurno ste već čuli za obitelj iz Francuske po imenu Nadžmedin. Naime, ova obitelj je prije dvije godine odlučila krenuti u jednu neobičnu, mnogima pomalo suludu avanturu. Uputili su se iz Francuske prema Palestini zajedno uz svog magarca i svoja dva psa. Danas, nakon dvije godine putovanja, prolaze kroz našu malenu Pleternicu.Palestinac Jusef i njegova žena Matilda upoznali su se u Palestini. Nedugo zatim, odlučili su upoloviti u bračne vode i danas imaju četvero djece. Zajedno sa njima živjeli su 12 godina u Francuskoj, a prije dvije godine odlučili su se vratiti u svoju voljenu Palestinu. Putujući na ovaj način žele pokazati svojoj djeci svijet i pomoći im da shvate da što god žele, u konačnici i mogu ostvariti.


Matilda je po zanimanju novinar i snimatelj, Jusefa je upoznala prilikom snimanja jednog dokumentarca u Palestini. Danas imaju zajednički kanal na YouTube-u i od svojih svakodnevnih snimaka namjeravaju napraviti putopis.Obitelj Nedžmedin protekle dvije godine putuje pješice i spavaju u svom šatoru koji postave gdje god i kada stignu. Odlučni i očito ustrajni u svome naumu odbijaju bilo kakav prijevoz do željene destinacije.

Kako govori Jusef, u Palestinu bi trebali stići za otprilike dvije godine. Njihov najveći san je da se vrate svoju domovinu, sretno i u miru. Ukoliko ih danas sretnete u Pleternici svakako ih ponudite nekakvom okrjepom i hranom. Jusef govori engleski jezik i vjerujemo kako vam neće biti problem s njim se sporazumjeti.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI