Danas je Sveti Josip, zaštitnik hrvatskog naroda

FOTO: dnevno.hr

19.3.2023. | 08:57 | S.I.
Pregleda: 1068

Danas je Sveti Josip. Sveti Josip je Marijin zaručnik te Isusov hranitelj. Rođen je oko 90.pr.Kr. u Betlehemu. Kršćani slave Josipa, kao sveca i kao Božjeg odabranika kome je Bog povjerio da bude glava nazaretske obitelji, u kojoj se ostvarilo Isusovo utjelovljenje.

Sveti Josip je zaštitnik mnogo država i gradova. Obje Amerike, Austrije, Filipina, Vijetnama,Belgije, Kanade i mnogo drugih gradova i sela. Odlukom Hrvatskog sabora 1687.g, proglašen je zaštitnikom hrvatskog naroda. Danas, kada je cijeli svijet pred iskušenjem zbog virusa koji je zahvatio puno ljudi na svijetu, a niti mi u Hrvatskoj nismo pošteđeni, uz sav napor koji ulaže medicinsko osoblje i mnogi drugi humanitarci baš na današnji dan, bilo bi dobro barem jednom izmoliti molitvu Svetom Josipu koju je sastavio kardinal, Franjo Kuharić.

Sveti Josipe,Glavaru svete nazaretske Obitelji i čuvaru Crkve Božje, tebi se kroz stoljeća Crkva u Hrvata utjecala kao svome zaštitniku i tvom je zagovoru preporučivala svoje obitelji i cijeli narod. Brižni Spasitelju svijeta i prečisti zaručniče Svete Djevice, povjeravamo ti sve obitelji hrvatskog naroda da zajedničkom dnevnom molitvom ispune svoje poslanje i budu blagoslovljene ljubavlju, slogom, mirom i novim životom.U ovim teškim vremenima izmoli našem narodu i svim narodima zemlje mir u pravednosti i ljubavi. Zagovaraj nas pred Presvetim Trojstvom da ostanemo vjerni Isusu Kristu u Katoličkoj crkvi, prolazeći zemljom čineći dobro. Amen.


Svim Josipima, Josipama, Jožama i drugim izvedenicama tog imena želimo sretan imendan.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI