ČOKOLADNA RADIONICA: Pakračani se okušali u izradi pralina

Čokoladna radionica u Pakracu
(FOTO: Pakrački list)

14.12.2023. | 12:30 | Pakrački list
IZVOR: pakrackilist.hr
Pregleda: 1234

U sklopu mnogobrojnih događanja organiziranih povodom ovogodišnjeg Adventa u Pakracu, sinoć je u vijećnici kurije Janković održana čokoladna radionica koju su vodili svima poznati pakrački čokolatijeri Stevo Nagy i Dijana Pijuko. Ova „slatka“ radionica, koju je organizirao Muzej Grada Pakraca, okupila je dvadesetak Pakračana, kako odraslih, tako i djece, koji su se okušali u izradi pralina i pritom naučili male tajne, ali i zamke kod kreiranja ovih ukusnih, ali nimalo jednostavnih čokoladica.Okupljene je pozdravila ravnateljica muzeja Jelena Hihlik poželjevši svima uspjeh u radu, a Stevi i Dijani zahvalila na odazivu i dijeljenju znanja o čokoladi. Nakon upoznavanja s namirnicama i alatima, sudionici radionice prionuli su poslu i vrlo brzo usvojili postupak topljenja i temperiranja čokolade, kalupiranje, izradu punila, kao i samo zatvaranje i hlađenje pralina. S nestrpljenjem se čekao najzanimljiviji dio večeri, vađenje ohlađenih pralina iz kalupa i naravno konzumacija ovih poslastica bogatog okusa kvalitetne tamne čokolade i punjenja od voćnog pirea, ganachea ili karamela.

S obzirom na nadolazeće vrijeme blagdana, možda će se netko od sudionika radionice i u vlastitom domu okušati u ručnoj izradi pralina i tako obradovati svoju obitelj i prijatelje čokoladnim darom.

izvor: Pakrački list

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI