Cjelodnevna škola u Trenkovu: Raznolike aktivnosti obogaćuju obrazovanje

Cjelodnevna škola u Trenkovu
(FOTO: HRT)

5.2.2024. | 09:49 | HRT
IZVOR: hrt.hr
Pregleda: 2370

U sklopu rubrike "I mi idemo u školu", Sunčica Findak istražila je za HRT jedinstvenu atmosferu i bogatstvo aktivnosti koje nudi osnovna škola u Trenkovu, gdje se provodi projekt cjelodnevne škole.

Ova škola nije samo obrazovna institucija, već i mjesto gdje učenici uživaju u raznolikim aktivnostima, od lego-skupine, malih i velikih robotičara, do školskog benda i matematičkih mozgalica. Učenici se raduju dolasku u školu, gdje ih čeka više od 20 izvannastavnih aktivnosti.

Atmosfera u školi je kao obiteljska, učitelji i učenici zajedno dijele trenutke učenja i zabave. Lego-skupina jedna je od zabavnih aktivnosti, a učiteljica razredne nastave i voditeljica lego-skupine,Vesna Dundović Antolić, istaknula je važnost igre "legićima" u učenju koncentracije, upornosti i timskog rada.

Školski bend "Šalabahter" ne samo da ima vrhunskog učitelja glazbene kulture, već i uživa u novim instrumentima. U školi uz učenike sviraju i pjevaju učitelji, imaju nekoliko tamburaških orkestara.

- Jedna od boljih stvari ovog projekta jest to što smo mogli nabaviti opremu koja će pomoći djeci da iskažu svoju kreativnost, kažeučitelj glazbene kultureZvjezdan Marjanović. I dodaje - zahvaljujući i tomu danas svaki treći učenik svira neki instrument.

Patriksvira i kod kuće. Kaže - susjedi mi nisu uvijek sretni zbog toga. Malo ih živcira zato što nekad znam svirati po noći, ali dobro, priznaje.

U susjednoj učionici, učitelj informatikePetar Jurković, ističe impresivan broj robota koje su sami učenici izradili. Mali robotičari poputKarlasanjaju o robotima koji bi sve radili, čak i kuhali.

Uz lego-skupinu, glazbeni bend, robotičare, keramičare tu su i zaljubljenici u matematičke mozgalice i sudoku.Karlaje državna prvakinja u sudokuu.

- Sudoku mi je opuštanje, nekima je to sport, ja sam se pronašla u tome, kaže Karla.

Ravnateljica školeDanijela Krizmanićističe da imaju čak 22 aktivnosti.Cjelodnevna škola je postala prava oaza za učenike, gdje se obrazovanje prožima s raznolikim i inspirativnim aktivnostima.

I dok je nastava završila, učenici se nastavljaju igrati oko škole, s osmijesima na licima i radujući se što nema pisanja zadaće.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI