UPOZORENJE!! Čak tri osobe prevarene putem interneta: Šteta 24 000, 13 000 i 1 300 eura!

RAČUNALNA PRIJEVARA: Tek punoljetni Zagrepčanin nasamario Požežanku (37) i uzeo joj akontaciju za najam apartmana pa se više nije javio
(FOTO: Getty images)

11.10.2023. | 13:04 | sib.net.hr
IZVOR: sib.net.hr
Pregleda: 1445

Gotovo pa nema dana da policija ne izvijesti o slučajevima prevare putem interneta, a danas javljaju o čak tri takva slučaja.

Tako je šezdesetdevetogodišnjakinja tijekom rujna putem društvene mreže stupila u kontakt s nepoznatom osobom, a kojoj je zbog lažnog prikazivanja činjenica uplatila 24.300 eura.

U drugom slučaju šezdesetosmogodišnjakinja je tijekom lipnja dogovorila kupnju automobila i na račun nepoznate osobe uplatila više od 13.000 eura, a koji joj do danas nije isporučen, niti joj je novac vraćen.


I u konačnici, nakon što je na društvenoj mreži 21-godišnjakinja oglasila prodaju odjeće, 27. rujna stigla joj je poruka nepoznatog počinitelja, koji joj je nakon kratkog dogovora oko kupo-prodaje oglašenih predmeta, poslao link, u koji je oštećena upisala svoje bankovne podatke, nakon čega joj je umjesto uplate skinuto više od 1.300 eura.


Jedan slučaj riješen

Policija se istovremeno pohvalila i s jednim slučajem u kojem je otkrila prevaranta pa je tako provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih Policijske postaje Donji Miholjac utvrđena je osnovana sumnja da je 34-godišnji strani državljanin počinio kazneno djelo „Prijevara“.

Naime, 34-godišnji stranac je 23. siječnja stupio u kontakt s 66-godišnjakinjom te joj predložio ulaganje u trgovinu kriptovalutama, nakon čega je ona u više navrata na razne kripto račune uplatila više od 18.900 eura, kojima potom više nije mogla pristupiti.

Protiv stranca slijedi prijava nadležnom državnom odvjetništvu u Osijeku.

(IZVOR: www.sib.net.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI