Astro party- spektakl zvijezda padalica na noćnom nebu iznad Papuka

Astro party
(FOTO: PP Papuk)

3.9.2021. | 12:25 | B.H.
Pregleda: 2114

I ove godine, 04.09 (subota) na 05.09 (nedelja), već tradicionalno na Papuku će se održati već svima poznati Astro Party- događaj namijenjen svim ljubiteljima prirode, astronomije te uživanja na svježem zraku.

Promatranje nebeskog svoda i okupljanje je od 16 sati u subotu do svitanja u nedjelju, na prostoru visoravni Metaljka na zapadnom Papuku, povrh bivšeg sela Mrkoplja. Ovaj lokalitet i proplanak smješten je na 492 m nadmorske visine, a ujedno je i mjesto s najmanjim svjetlosnim onečišćenjem u kontinentalnoj Hrvatskoj.

Za sve one koji ipak nisu sigurni za lokaciju u 18.30 kod lokalnog kafića u selu Striježevica organizator će povesti sve zainteresirane na predviđenu lokaciju. Na navedenoj lokaciji bit će postavljena dva teleskopa  za promatranje neba. Lokacija je uredno pokošena i pripremljena za sve one koji žele kampirati i prenoćiti na lokaciji.


Uz zanimljiva predavanja i goste iznenađenja očekuje nas sve uzbudljiva astro avantura. Kao i prijašnjih godina neumorni organizatori  PP Papuk, OŠ Vilima Korajca Kaptol, Miroslav Mesić ( 098416530) i Zdravko Dragaš- partner manifestacije HPD "Sokolovac" Požega.

Put prema lokaciji manifestacije je uređen tako da se može doći osobnim automobilima.
Događaj će se odvijati uz pridržavanje svih epidemioloških mjera.

Vidimo se na Papuku!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI