Brzinski, a prefino: Tajlandska juha koja će vas oduševiti okusima

FOTO: Unsplash

24.5.2023. | 08:58 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 841

Tajlandska juha

od crvenecurrypaste, piletine i rezanaca savršena je kombinacija slatkih, slanih i osvježavajućih okusa. Idealna je za kišni dan, ali i za trenutke kada vam se jede nešto fino i zasitno, na žlicu.

Sastojci za curry:


1 pileća prsa


2 žlice maslinova ulja

80 g luka

75 g paprike

60 g mrkve

3 češnja češnjaka

1 komadić đumbira 1/4 šalice crvenecurrypaste

1,3 l pileće juhe ili temeljca od povrća

1 limenka punomasnog kokosovog mlijeka

(400 g)

3 žlice ribljeg umaka

120 g rezanaca

1 žlica svježeg soka od limete korijander ili peršin

Priprema curryja: Nasjeckajte luk, mrkvu i papriku, češnjak protisnite i naribajte đumbir tako da dobijete jednu žlicu. Piletinu narežite na ploške. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Popržite piletinu sa svih strana pa je izvadite i u tavu dodajte luk, crvenu papriku i mrkvu. Kuhajte dok ne omekša, oko 5-7 minuta. Umiješajte češnjak, đumbir icurrypastu. Kuhajte dok ne zamiriše, oko jednu minutu, često miješajući. Vratite meso u tavu. Dodajte pileću juhu, kokosovo mlijeko i riblji umak. Začinite solju i paprom po ukusu. Pustite da smjesa prokuha. Kuhajte nepoklopljeno pet minuta. Umiješajte rezance i pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte sok limete i sjeckani korijandar ili peršin.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Izlazite li na glasanje u srijedu, 17.4.2024.?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI