Brzinski, a prefino: Tajlandska juha koja će vas oduševiti okusima

FOTO: Unsplash

24.5.2023. | 08:58 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 949

Tajlandska juha

od crvenecurrypaste, piletine i rezanaca savršena je kombinacija slatkih, slanih i osvježavajućih okusa. Idealna je za kišni dan, ali i za trenutke kada vam se jede nešto fino i zasitno, na žlicu.

Sastojci za curry:


1 pileća prsa


2 žlice maslinova ulja

80 g luka

75 g paprike

60 g mrkve

3 češnja češnjaka

1 komadić đumbira 1/4 šalice crvenecurrypaste

1,3 l pileće juhe ili temeljca od povrća

1 limenka punomasnog kokosovog mlijeka

(400 g)

3 žlice ribljeg umaka

120 g rezanaca

1 žlica svježeg soka od limete korijander ili peršin

Priprema curryja: Nasjeckajte luk, mrkvu i papriku, češnjak protisnite i naribajte đumbir tako da dobijete jednu žlicu. Piletinu narežite na ploške. Zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Popržite piletinu sa svih strana pa je izvadite i u tavu dodajte luk, crvenu papriku i mrkvu. Kuhajte dok ne omekša, oko 5-7 minuta. Umiješajte češnjak, đumbir icurrypastu. Kuhajte dok ne zamiriše, oko jednu minutu, često miješajući. Vratite meso u tavu. Dodajte pileću juhu, kokosovo mlijeko i riblji umak. Začinite solju i paprom po ukusu. Pustite da smjesa prokuha. Kuhajte nepoklopljeno pet minuta. Umiješajte rezance i pirjajte dok ne omekšaju. Umiješajte sok limete i sjeckani korijandar ili peršin.

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI