Bučnica
(FOTO: Getty Images)
Debeljuškasta buča napokon je dočekala svoju sezonu. Popularni vjesnik jeseni volimo u raznim kombinacijama, bilo da se radi o slatkim ili slanim delicijama. Možemo uživati u toploj juhi, raznim desertima i nabujcima, ali kad je upakiramo u gotove kore i pripremimo bučnicu – tom receptu nema ravna.
U nastavku pročitajte najjednostavniji recept za male bučnice koje nastaju u svega pola sata, a s tanjura nestaju u trenu.
Male bučnice – sastojci:
500 g gotovih kora
500 g svježe buče
350 g svježeg sira
2 jaja
sol
Preljev:
100 g otopljenog maslaca
100 ml mineralne vode
100 ml mlijeka
Male bučnice – priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Buču očistite i naribajte. Posolite je i ostavite sa strane oko 10 minuta kako bi pustila tekućinu.
Stavite je u čistu krpu i čvrsto stisnite rukama kako biste ocijedili višak vode.
Buči dodajte sir i jaja, posolite i sve dobro promiješajte.
Za premaz pomiješajte sve sastojke i dodajte malo soli.
Raširite jednu koru i premažite je premazom pa na nju stavite drugu koru. Zatim uz rub stavite nadjev i zarolajte u valjak, a njega potom zarolajte u zvrk.
Ponavljajte postupak sve dok ne potrošite svu smjesu.
Male bučnice posložite na lim za pečenje koji ste prethodno premazali uljem.
Prelijte preko njih mješavinu maslaca, mineralne vode i mlijeka, pospite po želji sjemenkama kima i pecite oko pola sata, odnosno dok ne poprime zlatnu boju.