Botanički izlet na Papuk

2.7.2023. | 17:23 | HPD Gojzerica
Pregleda: 3473

U organizaciji našeg Ivice Šnajdera i Ekološke sekcije, održan je botanički izlet na Papuk. Ekološka sekcija pri Hrvatskom planinarskom društvu Gojzerica djeluje od samog osnutka Društva te često organizira vrlo poučne i zanimljive izlete poput ovoga.

Poveo je deset Gojzerica i još dvadeset koza kako bi učili o ljekovitom bilju. Doduše, koze su vidjele da se nešto događa pa su se odlučile priključiti veselom društvu Tako su saznali za što je dobro kantarionovo ulje i čaj od kantariona (poznate kao Gospine trave)...zašto je Ivanjsko cvijeće "biljka s Venere", što liječi kombinacija stolisnika, koprive i nevenovog cvijeta te kako napraviti čaj od trputca i za što je on dobar!

Tu je bila i neizostavna menta koje ove godine ima u izobilju diljem Papuka, a našla se i majčina dušica za čaj. Pohodili su predio Papuka Poljanice koji je iznimno bogat raznoraznim livadskim biljkama, od kojih su mnoge ljekovitih svojstava. Do skorog viđenja, pozdravljaju vas vaše Gojzerice iz Ekološke sekcijeSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI