Bolje od originala? Okrugli ʺpomfritʺ koji se jede sa sirom, špekom ili mljevenim mesom

FOTO: Getty Images

4.10.2021. | 09:22 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 5132

Tater tots su nastali prije više od 50 godina, a osvojili su kupce tek nakon što im je narasla cijena...

Naribani krumpir pomiješan s brašnom i začinima te potom ispržen u vrućem ulju prvi put se pojavio u trgovinama prije više od 50 godina, kad su njegovi tvorci iz tvrtke Ore-Ida tražili rješenje za ostatke krumpira. U početku su Tater tots bili jeftini, pa ih Amerikanci nisu htjeli kupovati.

Bojali su se da se radi o nekvalitetnom proizvodu. Nakon što je cijena porasla, povećala se i želja za tim okruglastim hrskavcima, koji se jedu kao prilog burgerima, obilno posipaju sirom i poslužuju umjesto grickalica ili dodaju u jela od mljevenog mesa. Jedan od američkih specijaliteta je složenac od mljevenog mesa i prženih krumpirovih okruglica.


Sastojci za tater tots


1 kg krumpira
1 žlica brašna
1 žličica češnjaka u granulama
1/4 žličice origana
1/4 žličice čilija
Sol, papar
Ulje za prženje

Priprema: 
1. Krumpir stavite u hladnu vodu i kuhajte oko 7 minuta pa ocijedite i ostavite da se hladi.

2. Naribajte krumpir pa ga dobro procijedite u čistoj kuhinjskoj krpi.

3. Prebacite krumpir u veliku zdjelu i dodajte ostale sastojke (osim ulja).

4. Oblikujte loptice i pržite po 5-6 u tavi dok ne postanu hrskavi, oko 3-4 minute.

5. Izvadite na upijajući papir pa poslužite sa sirom, umakom od rajčice ili majonezom. 

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)

 


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI