Biskup Škvorčević pohodio prognaničko naselje u Kovačevcu

FOTO: Požeška biskupija

9.8.2023. | 10:31 | Požeška biskupija
Pregleda: 655

U pripravi za blagdan Sv. Lovre, đakona i mučenika, zaštitnika Požeške biskupije i njezina Caritasa, požeški biskup Antun Škvorčević, u pratnji novogradiškog župnika Maria Sanića i tajnika Mateja Silukovića kao i prijašnjih godina, pohodio je 8. kolovoza 2023. prognaničko naselje Kovačevac pokraj Nove Gradiške, u koje su smješteni izbjeglice i prognanici iz vremena Domovinskog rata i nakon njega.Susret je započeo zajedničkom molitvom za sve stanovnike spomenutog naselja, kao i za one koji su odselili iz njega, te za preminule. U razgovoru s prognanicima biskup je podsjetio kako je za dva dana proslava svetkovine sv. Lovre, zaštitnika Požeške biskupije i njezina Caritasa te je to prigoda da im posvjedoči kako duhovno nisu sami. Istaknuo je da nam sv. Lovro svojim primjerom svjedoči da nedostatak materijalnih sredstava nije najveće siromaštvo, nego odsutnost Boga u našim životima. Potaknuo ih je da poput sv. Lovre upravo u životnim nevoljama snažno izgrađuju svoj odnos s Bogom te da on ostane njihov najveći oslonac. Dodao je još kako im ovim pohodom želi očitovati da su na svoj način uključeni u zajedništvo požeške mjesne Crkve. Kazao je kako će ih i ove godine na slavlju u Požegi prigodom svetkovine sv. Lovre uključiti u molitvu.


Nazočni prognanici prikazali su biskupu poteškoće s kojima se susreću i izrazili mu zahvalnost što ih ne zaboravlja. Biskup je na kraju na sve zazvao Božji blagoslov, a potom je svakom pojedinom prognaniku uručen novčani prilog Požeške biskupije.
Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI