Bijeli ʺbologneseʺ: Recept za kremasti umak s tjesteninom na koji je lako navući se


(FOTO: Shutterstock)

4.11.2022. | 12:06 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2385

Ako vam je dosadio klasični bolognese, isprobajte bijeli ragu i poslužite ga sa širokim rezancima. Prema želji kobasice zamijenite gljivama, a slobodno dodajte i listiće kadulje.

Sastojci za bijeli ragu:
250 g tagliatella
250 g mljevene junetine
150 g svježe kobasice
100 g slanine
60 g celera
60 g mrkve
60 g luka
1 češanj češnjaka
60 ml suhog bijelog vina
1 kockica maslaca
maslinovo ulje
1 dl mlijeka
1 grančica ružmarina
2 lista lovoravoda ili temeljac
parmezan
sol, papar

Priprema bijelog ragua:
- Zagrijte ulje i maslac na tavi pa dodajte prepolovljeni češanj češnjaka. Kad dobije boju, dodajte sjeckani celer i mrkvu, zatim luk. Nakon deset minuta dodajte i ružmarin te lovorov list.
- Nasjeckajte slaninu pa je ubacite u tavu s povrćem. Izvucite i meso kobasica iz ovitka pa usitnite prstima i dodajte u tavu zajedno s mljevenim mesom. Pirjajte miješajući nekoliko minuta pa izvadite lovor i češnjak i ulijte vino. Nakon što ispari alkohol, ulijte vode ili temeljca da meso bude pokriveno i kuhajte oko jedan sat. Pred kraj kuhanja dolijte mlijeko.
- Skuhajte tjesteninu i poslužite je s umakom. Obilno pospite parmezanom.



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI