Bez puno truda i sastojaka: Recept za prefini čokoladni tart s bademima

Čokoladni tart s bademima
(FOTO: Shutterstock)

22.11.2023. | 08:48 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 2282

Tražite li recept za tart bez brašna i mlijeka, poslužiti vam može jednostavan desert za koji će vam trebati tek nekoliko sastojaka. Od zobenih pahuljica radi se granola, uz dodatak meda, kakaa i badema, koja se potom kratko kuha na vatri i utiskuje u kalup. Jedan od dodataka koji naglašava okuse je sol, zahvaljujući kojoj će čokoladni nadjev biti još primamljiviji.

Sastojci za čokoladni tart

Podloga


225 g zobenih pahuljica, 3 žlice kokosovog ulja, 2 žličice soli, 3 žlice javorovog sirupa ili meda, 3 žlice kakaa, 3 žlice bademovog brašna


Nadjev:


400 ml kokosovog mlijeka, 2 žlice javorovog sirupa ili medax, 200 g kvalitetne crne čokolade, 3-4 prstohvata soli

Za ukras:
listići badema

Priprema čokoladnog tarta:

Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzija.

Pomiješajte zobene pahuljice, kokosovo ulje, sol, javorov sirup ili med, kakao i bademovo brašno u malom loncu i zagrijte na laganoj vatri.

Namastite kalup biljnim maslacem ili kokosovim uljem. Dodajte smjesu u kalup za tart i utisnite je na dno i sa strane. Smjesa će biti malo ljepljiva, ali trud se isplati.

Pecite u pećnici 5-7 minuta.

Zagrijte kokosovo mlijeko s javorovim sirupom ili medom i komadićima čokolade miješajući. Postepeno dodajte sol, kušajući između dodavanja. Prelijte podlogu od zobenih pahuljica pa vratite u pećnicu i pecite 20-ak minuta.

Nadjev treba biti još malo mekan. Na topao kolač, kada je gotov, dodajte listiće badema.

Ostavite da se ohladi pa prebacite u hladnjak. Kada se stisne, tart je spreman.

izvor: Pun kufer


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI