Bez jaja i brašna: Recept za pohana pileća prsa gotova u 20 minuta

Bez jaja i brašna: Recept za pohana pileća prsa gotova u 20 minuta

Pohana pileća prsa
(FOTO: Shutterstock)

20.11.2023. | 14:04 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 12028

Pohana piletina omiljeno je jelo u brojnim hrvatskim domaćinstvima koja se obično priprema uz dodatak jaja, brašna i krušnih mrvica.

Piletinu možete panirati i bez jaja i brašna – premažite je senfom, a potom obložite krušnim mrvicama u koje ste dodali naribani sir i nešto začina.

Ovako pripremljenu piletinu ispecite na nešto ulja u zagrijanoj tavi. Po želji meso možete termički obraditi i u fritezi na vrući zrak ili u pećnici.

Sastojci za pohana pileća prsa:
100 g krušnih mrvica
70 g senfa Dijon
20 g naribanog parmezana
4 pileća prsa malo
mljevenog kajenskog papra
biljno ulje za pečenje

Priprema pohanih pilećih prsa:

Istucite batom pileća prsa na debljinu oko jednog centimetra. U jednoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan i kajenski papar.

U drugu zdjelu stavite senf. Piletinu umočite prvo u senf, a potom u krušne mrvice. U tavi zagrijte nešto ulja pa na njemu ispecite pohana pileća prsa

. Pecite otprilike sedam do 10 minuta sa svake strane dok piletina ne bude pečene do kraja, a površina mesa ne dobije hrskavu zlatno-smeđu boju.

Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!

izvor; Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
MESO
POHANJE
PILETINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI