Bez jaja i brašna: Recept za pohana pileća prsa gotova u 20 minuta

Pohana pileća prsa
(FOTO: Shutterstock)

20.11.2023. | 14:04 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 10674

Pohana piletina omiljeno je jelo u brojnim hrvatskim domaćinstvima koja se obično priprema uz dodatak jaja, brašna i krušnih mrvica.

Piletinu možete panirati i bez jaja i brašna – premažite je senfom, a potom obložite krušnim mrvicama u koje ste dodali naribani sir i nešto začina.

Ovako pripremljenu piletinu ispecite na nešto ulja u zagrijanoj tavi. Po želji meso možete termički obraditi i u fritezi na vrući zrak ili u pećnici.


Sastojci za pohana pileća prsa:
100 g krušnih mrvica
70 g senfa Dijon
20 g naribanog parmezana
4 pileća prsa malo
mljevenog kajenskog papra
biljno ulje za pečenje


Priprema pohanih pilećih prsa:

Istucite batom pileća prsa na debljinu oko jednog centimetra. U jednoj zdjelici pomiješajte krušne mrvice, naribani parmezan i kajenski papar.

U drugu zdjelu stavite senf. Piletinu umočite prvo u senf, a potom u krušne mrvice. U tavi zagrijte nešto ulja pa na njemu ispecite pohana pileća prsa

. Pecite otprilike sedam do 10 minuta sa svake strane dok piletina ne bude pečene do kraja, a površina mesa ne dobije hrskavu zlatno-smeđu boju.

Poslužite s prilogom po želji. Dobar tek!

izvor; Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
MESO
POHANJE
PILETINA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI