ANTONIJA SE LJUTI - Prva dama Pleternice tvrdi: Lažete!


(FOTO: Arhiv)

22.10.2020. | 18:01 | Ante Mandarić
Pregleda: 10062

Nastavno na članak “SPECIJAL: Što nam to Dragan K., Antonija J. i Franjo L. podvaljuju s pleterničkim naftnim bušotinama?” putem svog FB profila reagirala je gradonačelnica Grada Pleternice Antonija Jozić.

Naime, novinarski upit na adresu Grada Pleternice poslan je u ponedjeljak, 05. listopada 2020. godine, a kako je rok za odgovor na isti 15 dana, on je do objave članka već istekao.

“Sporni” članak u kojemu se piše o prekidu istraživanja pleterničkih bušotina objavljen je u srijedu, 21. listopada 2020. godine nakon što je isti dan u jutarnjim satima već bio zakazan za objavu.


Također, isti taj dan Grad Pleternica u poslijepodnevnim satima odgovara na upit 034 portala, no tek nakon što je cijeli slučaj prijavljen povjereniku za informiranje.

Kako odgovora nije bilo, članak je legitiman jer Grad Pleternica na čelu s Antonijom Jozić nije ispoštivao Zakon o pravu na pristup informacijama, odnosno rok odgovora od 15 dana.

Radi novinarske objektivnosti, u cijelosti prenosimo komentar Antonije Jozić koji je objavila na svom FB zidu.

[OPET NEISTINE ODNOSNO LAŽI]

Razmišljala sam trebam li se uopće osvrnuti na žalostan pokušaj tendencioznog manipuliranja u kojem samo nedostaje da me se proglasi naftnim magnatom. Činjenice su jednostavne - Odgovor je poslan u roku za što prilažem i dokaze kao i sam odgovor.  Tvrtka Vermilion je provodila istraživanja na području Brodskog Drenovca kao i na području još nekih polja u RH. Za to su Gradu Pleternici plaćali naknadu u skladu s hrvatskim propisima. Naravno da je svaki prihod Gradu dobro došao i radovali bismo se da (ako) su ispitivanja dovela do pozitivnih rezultata jer bi to bilo na dobrobit naše lokalne zajednice. JESU LI ili NISU o tome nemam spoznaje te se odgovor na to pitanje mora potražiti u navedenoj tvrtci. Ostale druge opservacije i zaključci nisu vrijedni spomena jer su opetovani pokušaj diskreditacije mog rada.Iz priloženog vidljivo je kako Antonija Jozić tvrdi da je na naš upit odgovoreno u roku.

Ponavljamo, upit je poslan 05. listopada 2020. godine, a odgovor je došao 21. listopada 2020. godine. Rok za odgovor je 15 dana.

Dodajmo k tome još kako je cijeli slučaj prijavljen povjereniku za informiranje, a odgovor Grada Pleternice uslijedio je tek nakon same prijave.

Tko je u pravu ostavljamo čitateljima da sami zaključe.

Nejasno je što je gradonačelnicu Grada Pleternice Antoniju Jozić uzbudilo oko natpisa o prestanku istraživanja pleterničkih bušotina, a o čemu vlada svojevrsna omerta odnosno zakon šutnje.

Za one koji nisu vidjeli, “sporni” članak možete pročitati OVDJE.

U nastavku prilažemo novinarski upit upućen Gradu Pleternici te prijavu povjereniku za informiranje iz kojih su jasno vidljivi datumi slanja.


Novinarski upit upućen prema Gradu Pleternici


Prijava povjereniku za informiranjeSamo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI