Antonija Jozić: Pleternica ima pravo na razvoj i razvijat će se


(FOTO: Antonija Jozić - FB screenshot)

14.11.2020. | 17:51 | Ante Mandarić
Pregleda: 8516

Danas je Antonija Jozić na svom FB profilu objavila zanimljiv status u kojemu tvrdi kako se u pojedinim medijima (misleći na 034 portal) provlači strašna teza u kojoj se građani Grada Pleternice tretiraju kao građani drugog reda koji ne zaslužuju uređeni grad, trgove, multimedijalne dvorane, tržnice, srednju školu i mnoge druge brojne projekte koji su unazad nekoliko godina izgrađeni ili će biti izgrađeni upravo u Pleternici.

Svakoj normalnoj osobi u cilju je ravnomjeran razvitak svih općina i gradova unutar Požeško-slavonske županije što kod nas očigledno nije slučaj. Jasno je da jednim dijelom razvitak jedinica lokalne samouprave ponajprije ovisi o samim čelnicima tih jedinica lokalne samouprave, no kako je u svim tim jedinicama na vlasti ista opcija postavlja se pitanje kako pojedini projekti nisu otišli u Pakrac, Lipik ili npr. Čaglin, Veliku, a u konačnici u Grad Požegu koji je najveći grad, ali je i županijsko središte Požeško-slavonske županije nego baš u Pleternicu. Ta činjenica ne može nikome promaknuti.

Nadalje, ukazivat ćemo na sve sve ono što je ilegalno, nelogično ili neopravdano, a prokazivati ćemo i određene političke poveznice i deal-ove lokalnih političara, zanimljive natječaje i sl. bilo to u Pleternici ili negdje drugdje.


Drago nam je što nas je pleternička kraljica Antonija Jozić nazvala “žutim medijem”,  bolje i žutim nego li plavim ili crvenim. Evidentno je kako pojedini lokalni mediji ne znaju što je medijski pluralizam pa prenose samo ono što je u interesu vladajuće klike ili strukture, no slogan 034 portala glasi: ”Onako kako je!”, a od toga ni u budućnosti nećemo ustuknuti niti milimetra. U gradu Franje Lucića i Antonije Jozić nikada nije dosadno...


U nastavku prenosimo cijeli status Antonije Jozić:

[PLETERNICA IMA PRAVO NA RAZVOJ I RAZVIJAT ĆE SE]

Naravno da sam svjesna da je moj rad pod povećalom javnosti. Javna sam osoba, gradonačelnica izabrana na tu časnu dužnost voljom i odabirom mojih sugrađana. Nemam nikakav problem da se moj rad komentira, propitkuje, pohvaljuje, ali i kritizira. No imam problem ako se moje sugrađane tretira kao građane drugog reda.

Po nekim napisima koji se u posljednje vrijeme pojavljuju u medijskom (žutom) prostoru počela se provlačiti jedna strašna teza. Teza da Pleternica, Pleterničani, Gračani, Drenovljani, Kuzmičani i svi ostali stanovnici naših naselja ne trebaju ništa. Nama ne treba srednja škola jer naša djeca imaju autobus pa neka se voze. Vjerojatno nam ne treba ni trg jer što će trg u „malo većem selu“, multimedijalna dvorana je takva da vjerojatno treba biti u Zagrebu ili Splitu, a tržnicu u posljednjih par godina nije izgradio gotovo niti jedan grad pa što bi to onda Pleternica. Po toj „logici“ vrtić ne treba ni Kaptolu ni Kutjevu.

Takva politika provodila se u onoj bivšoj državi čega se sigurno sjećaju moji sugrađani. Danas 2020. godine, 30 godina od osamostaljenja i 27 godina od novog lokalnog i regionalnog ustroja Republike Hrvatske, kada je Pleternica prvo postala općina, a potom i grad, ponovno se pokušava plasirati teza da Pleternica nema pravo na ništa. To ja, kao gradonačelnica ovog prekrasnog grada, neću dopustiti.

Moji sugrađani su vrijedni i pošteni ljudi koji imaju pravo na sve što se u ovom gradu izgrađuje. Naša djeca imaju pravo na školu, a roditelji na niže troškove školovanja. Pleternička djeca, njihovi roditelji, moji sugrađani nisu građani drugog reda. Segregaciju neću dozvoliti.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI