ALARMANTNO STANJE U FRKLJEVCIMA I KADANOVCIMA: Školski autobusi ovim dijelom uskoro neće voziti. Roditelji su bijesni i žele samo jedno...

FOTO: 034portal

1.3.2023. | 10:11 | Andrea Lužanac
Pregleda: 13621

Raskopana cesta u Frkljevcima i Kadanovcima već neko vrijeme mještanima otežava život, a sada za njih stiže još jedan dodatan problem. Naime, školski autobusi uskoro više neće prolaziti kroz Frkljevce i Kadanovce.

Razgovarali smo s roditeljima, pa čak i bakama djece koja zbog nečijeg (NE)rada ostaju bez prijevoza. Ceste su raskopane, prepune rupa i blata, a sada tom istom cestom djeca od 1. do 4. razreda iz Bilica i Kadanovaca trebala bi pješačiti skroz do škole u Frkljevcima i to je ono što najviše ljuti roditelje.
Rok za izradu ceste istječe u lipnju ove godine, a da će ista cesta do tada biti napravljena teško je vjerovati. Prolazak ovim putem dozvoljen je samo mještanima, a koji su zbog prolaska tim dijelom već poprilično oštetili svoje automobile. Prolaz je dozvoljen i školskim autobusima, no oni tim djelom uskoro neće prolaziti.


Kako nam govori Dragana Katavić i brojni drugi roditelji, njihova djeca autobus će morati ići čekati na cestu koja vodi prema Zagrađu. Autobus će ih prije početka nastave pokupiti u Bilicama i prevesti preko Zagrađa do ulaska u Frkljevce, a dalje do svoje područne škole morat će nastaviti pješice. Na istoj lokaciji, autobus će čekati i učenici od 5. do 8. razreda, te sve gore navedeno i njih čeka.Cijeli Frkljevci i Kadanovci su u katastrofalnom stanju, a tome svjedoči i sam ulaz u školu koji je sve samo ne siguran ulaz za djecu. Ulaz je neravan i opasan za malu djecu koja su tek krenula putem odrastanja.Učenici od 1. do 4. razreda i učenici od 5. do 8. razreda uskoro bi trebali sami prelaziti veliki put, pun rupa i blata do škole. Kako će do škole zapravo doći nadležne očito nije briga. Roditelji su dobili obavijest iz OŠ fra Kaje Adžića Pleternica kako po njihovu djecu autobusi više neće dolaziti i to bi trebalo potrajati sve dok konačno ne svane taj dan, kada cesta Frkljevci-Bilice konačno bude završena.

Za više informacija o cijeloj situaciji odlučili smo se obratiti ravnatelju pleterničke škole

"Prometovanje tom cestom je otežano već duže vremena, a ove vremenske (ne)prilike su situaciju samo dodatno pogoršale.

U ponedjeljak sam dobio poziv od strane Arrive, da je vozače u tim uvjetima strah voziti djecu. Cesta je raskopana, na pojedinim mjestima sužena, na cesti su kamioni i radni strojevi, a ovaj snijeg je dodatno raskvasio rubne dijelove ceste i strah ih je da se u mimoilaženju sa radnom mehanizacijom negdje ne prevrnu. Stoga su me zamolili da obavijestim roditelje da će se dok se situacija malo ne popravi, prometovati na način da će djecu pokupiti na Bilicama i na cesti prema Zagrađu. Kroz Frkljevce i Kadanovce neće voziti.

Informaciju sam prenio učiteljima, a oni su je proslijedili roditeljima.

U međuvremenu, nakon što je obavijest došla roditeljima, iz Arrive je došao poziv s idejom da bi zbog obveze koje prijevoznik ima, možda bilo dobro prije ovakve odluke organizirati sastanak zainteresiranih strana. Dogovorili smo da bi sastanku nazočio predstavnik PSŽ, prijevoznika, ravnatelj škole i predstavnici roditelja u Vijeću roditelja PŠ Frkljevci .

Dok se ne organizira sastanak i dok ne vidimo koje su opcije na raspolaganju, prijevoz će se organizirati na isti način kao i do sada i o tome su obaviješteni roditelji. Dakle, do nekakvog sastanka i razgovora će sve ostati kao i do sada.", rekao nam je Hrvoje Galić, ravnatelj OŠ fra Kaje Adžić Pleternica.

Za ove radove nadležan je PZC, a kako nam kažu mještani, očito nema dovoljno radnika kako bi se ovaj, davno započet posao u konačnici dovršio. Bilo kako bilo, roditelji na ovome neće stati i neće odustati od svog zahtjeva. Njihov zahtjev je jasan, jedino što traže je da im se djeca dovoze do škole kako su se nekada dovozila i da se ne moraju sama probijati kroz rupe i blato do svog cilja.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI