A kožica tako hrskava! Recept za savršene pileće zabatke iz pećnice

FOTO: Shutterstock

23.6.2023. | 08:41 | Punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 2481

Pileći zabatcisu ukusan komad mesa koji ne zahtijeva dugu termičku obradu, niti previše filozofiranja.

Začinite ihs nešto soli, papra, češnjaka i paprike u prahu i timijana, premažite s nešto ulja i stavite ispeći u pećnici.

Ispečene zabatke poslužite s malo pokapanog limuna ili limete uz prilog po želji. Uz njih će sjajno ići kuhani ili pečeni krumpir ili pak brokula pripremljena pari.


Sastojci za hrskave pileće zabatke:


6 komada pilećeg zabatka

2 žlice ulja

2 čajne žličice češnjaka u prahu

2 čajne žličice nasjeckanog svježeg timijana

1 čajna žličica soli

1 čajna žličica mljevene paprike u prahu

½ čajne žličice soli

Priprema pilećih zabataka: Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. Izvadite pileće zabatke iz hladnjaka dvadesetak minuta prije termičke obrade i pustite da dosegnu sobnu temperaturu. Uklonite višak vlažnosti s površine mesa uz pomoć papirnatog ručnika. Stavite piletinu u lim za pečenje. U meso umasirajte ulje i začine. Stavite peći piletinu nepokrivenu u pećnicu oko 25 do 30 minuta dok se meso ne ispeče do kraja. Poslužite odmah s prilogom po želji. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI