A kožica tako hrskava! Recept za savršene pileće zabatke iz pećnice

A kožica tako hrskava! Recept za savršene pileće zabatke iz pećnice

FOTO: Shutterstock

23.6.2023. | 08:41 | Punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 5828

Pileći zabatcisu ukusan komad mesa koji ne zahtijeva dugu termičku obradu, niti previše filozofiranja.

Začinite ihs nešto soli, papra, češnjaka i paprike u prahu i timijana, premažite s nešto ulja i stavite ispeći u pećnici.

Ispečene zabatke poslužite s malo pokapanog limuna ili limete uz prilog po želji. Uz njih će sjajno ići kuhani ili pečeni krumpir ili pak brokula pripremljena pari.

Sastojci za hrskave pileće zabatke:

6 komada pilećeg zabatka

2 žlice ulja

2 čajne žličice češnjaka u prahu

2 čajne žličice nasjeckanog svježeg timijana

1 čajna žličica soli

1 čajna žličica mljevene paprike u prahu

½ čajne žličice soli

Priprema pilećih zabataka: Zagrijte pećnicu na 220 Celzijevih stupnjeva. Izvadite pileće zabatke iz hladnjaka dvadesetak minuta prije termičke obrade i pustite da dosegnu sobnu temperaturu. Uklonite višak vlažnosti s površine mesa uz pomoć papirnatog ručnika. Stavite piletinu u lim za pečenje. U meso umasirajte ulje i začine. Stavite peći piletinu nepokrivenu u pećnicu oko 25 do 30 minuta dok se meso ne ispeče do kraja. Poslužite odmah s prilogom po želji. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni ovogodišnjim programom Zlatnih žica Slavonije u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI