8-godišnja Edita literarnim radom osvojila prvo mjesto na državnoj razini

PRrvo mjesto- EDITA
(FOTO: OŠ A. Kanižlića)

10.5.2018. | 11:09 | M.B.
IZVOR: OŠ A. Kanižlića
Pregleda: 3142

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja u Zagrebu je 4. svibnja 2018. održana svečana dodjela nagrada pobjednicima Natječaja za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih. Teme za izradu radova bile su vezane za prirodne i tehničko – tehnološke nesreće i katastrofe koje se pojavljuju u Hrvatskoj i u svijetu, kao i uz djelovanje žurnih službi. Na ovogodišnji Natječaj, koji je bio otvoren od listopada prošle do kraja veljače ove godine, pristiglo je preko 5 000 radova u ukupno osam kategorija.


Nakon selekcije na županijskim razinama po tri najbolja rada iz svake kategorije poslana su u sjedište Uprave radi konačnog odabira najboljih radova. U suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Edukacijsko-rehabilitacijskim fakultetom i Ministarstvom znanosti i obrazovanja odabrani su najkvalitetniji radovi.

U kategoriji literarnih radova od I. do IV. razreda osnovnih školaprvo mjesto osvojila je Edita Mikić, učenica 2. a razreda OŠ Antuna Kanižlića iz Požege.Natječajem, uz poticanje kreativnosti i stvaralaštva, Državna uprava želi skrenuti pozornost djeci i mladima, ali i cijeloj javnosti, na potrebu podizanja svijesti i razvijanja kulture sigurnosti i smanjenja rizika od katastrofa te ih potaknuti na odgovorno društveno djelovanje u kriznim situacijama.

Učenici i učiteljica 2.a razreda su ponosni na uspjeh njihove Edite.  Čestitali su joj na uspjehu i odlučili da će se svi više potruditi i aktivno uključiti u slične aktivnosti.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI