32. obljetnica pogibije pukovnika Dragana Jajića

FOTO: 034 portal

23.10.2023. | 20:28 | Redakcija 034
Pregleda: 2785

Dana 23. listopada 1991. godine poginuo je Dragan Jajić, jedan od neznanih heroja Domovinskog rata.

Ovaj mladić iz Bekteža kraj Kutjeva dragovoljno se priključio postrojbama MUP-a u listopadu 1990. godine. Nakon završene obuke u Obučnom centru Ministarstva unutarnjih poslova u Valbandonu kraj Pule najprije postaje pripadnik Jedinice za posebne namjene Valbandon, a u ožujku 1991. godine prelazi u novoosnovanu Posebnu jedinicu policije PU Slavonski Brod – buduće “Šimine anđele pakla”.

S novoosnovanom jedinicom odlazi na istok Hrvatske, a nakon povratka iz Vukovara, sredinom lipnja, priključuje se 63. samostalnom bataljunu Požega-Vidovci. U njemu je najprije zapovijedao desetinom, a kako se bataljun punio ljudstvom, postaje zapovjednik voda. Nakon novogradiškog ratišta, sudjeluje u blokadi i osvajanju požeške vojarne poslije čega preuzima zapovjedništvo nad 2. satnijom 63. samostalnog bataljuna.


Upravo je vodeći svoju satniju u akcijama oslobađanja potpapučkih sela u okolici Kamenske, kao 24-godišnjak, Dragan Jajić položio život na oltar Domovine. U akciji su razbijena neprijateljske uporišta u Nježiću i Klisi, a uz poginulog Dragana, šestorica hrvatskih branitelja bila su ranjena.


Neka mi je vječna slava i hvala!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI