UŽAS: 25-godišnji Slavonac seksualno zlostavljao i drogirao dijete

Fotografija nije povezana s događajem/Ilustracija
(FOTO: bljesak.info)

26.8.2023. | 09:56 | dorh.hr
IZVOR: dorh.hr
Pregleda: 7743

U Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru prije dva danaobavljena je prva faza ispitivanja osumnjičenog hrvatskog državljanina, rođenog 1997. godine.Ovo ispitivanje provelo se kao odgovor na kaznenu prijavu PU vukovarsko-srijemske. Osumnjičen je zbog ozbiljnih sumnji u vezi s počinjenjem dva kaznena djela - spolne zlouporabe djeteta mlađeg od petnaest godina, kako je definirano u članku 158. stavak 1. Kaznenog zakona, te omogućavanjatrošenja droga, sukladno članku 191. stavak 2. u vezi sa stavkom 1. istog zakona.

Prema saznanjima, osumnjičeni 25-godišnjak sumnjiči se da je počinio spomenuta kaznena djela u vremenskom razdoblju od 30. svibnja 2023. do 3. lipnja 2023., čineći ih na štetu djeteta mlađeg od petnaest godina s područja Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon temeljitog ispitivanja, Državno odvjetništvo donijelo je prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Ovaj prijedlog prihvatio je sudac istrage Županijskog suda u Vukovaru.


Razlozi su za ovu odlukuprisutnost specifičnih okolnosti koje upućuju na vjerojatnost ometanja kaznenog postupka putem utjecaja na žrtvu, kako je propisano u članku 123. stavak 1. točka 2. Zakona o kaznenom postupku, te postojanje specifičnih okolnosti koje ukazuju na opasnost od ponovnog počinjenja kaznenog djela ukoliko bi se osumnjičenik zadržavao na slobodi, sukladno članku 123. stavak 1. točka 3. istog zakona, javljaDORH.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Idete li ove godine na ljetovanje?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI