23. Požeški plesokaz okupio 500 sudionika iz pet država

Plesokaz
(FOTO: PSŽ)

4.3.2024. | 08:58 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 1457

Međunarodni festival plesa pod nazivom Požeški plesokaz i pod organizacijskom palicom Umjetničke organizacije „Plesna radionica Ilijane Lončar“ održava se od davne 2002. godine s ciljem promicanja plesne kulture među mladima i u manjim sredinama. Tako je i ove godine plesokaz okupio više od 500 plesača, plesnih pedagoga i koreografa iz 44 plesne škole, studija i udruga iz Češke, Sjeverne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Hrvatske.Međunarodni festival, a moglo bi se reći i praznik plesa u Požegi, održava se kroz tri tematske večeri i uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske, Grada Požege, Požeško- slavonske županije, Turističke zajednice Grada Požege i Turističke zajednice Požeško-slavonske županije.

Gradsko kazalište u Požegi tako je u petak bilo ispunjeno na večeri umjetničkih plesnih škola i akademija, subotnja večer bila je posvećena suvremenom plesu i klasičnom baletu, dok se treće večeri održava večer show, jazz, hip hop, break i step plesa.Naime, druga festivalska večer, večer suvremenog plesa i klasičnog baleta, bila je prilika i da predsjednica Udruge plesnih umjetnika Hrvatske, Alexandra Madsen, uruči Ilijani Lončar posebnu nagradu strukovnih udruga za izuzetan doprinos promicanju suvremenog plesa u Republici Hrvatskoj.Na dobivenoj nagradi, ali i na kontinuitetu organizacije i izvrsnosti Požeškog plesokaza organizatorici i umjetničkoj voditeljici Ilijani Lončar, čestitali su Leonard Jakovina ispred Ministarstva kulture i medija, zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha te zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević. Lončar je istaknula kako je nagrada posvećena svim kolegama i kolegicama koji u manjim sredinama šire i njeguju kulturu plesa.- Uistinu sam sretna što nam je u grad došlo toliko puno plesača i kroz ova tri dana grad je uistinu živnuo. Lijepo je što Požega njeguje ples i divno je da svi zajedno poštujemo, volimo i radimo, a sve na dobrobit plesa – istaknula je Lončar na otvorenju druge večeri festivala.

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI