20 vatrogasaca jučer gasilo požar svinjca u D. Emovcima. Izgorjele svinje, strojevi, oprema...

Požar svinjca
(FOTO: JVP Grad Požega)

19.5.2024. | 09:20 | 034 portal
Pregleda: 9367

Jučer je u mjestu Donji Emovci došlo do požara svinjca u kojem se nalazilo 40 svinja i nekoliko bravaca, a na mjesto požara pozvani su vatrogasci. Svoj izlazak na teren detaljno su opisali na svojoj FB stranici."18.5.2024. od Centra 112 u 13:27 sati naša prva smjena zaprima dojavu o požaru štale u naselju Donji Emovci. Na intervenciju izlazimo i 13:28 sati s NV i 3 vatrogasca. Već po izlasku iz vatrogasne postrojbe na 5 km udaljenosti primijećen je veliki oblak dima što je upućivalo da se radi o požaru većeg razmjera, a voditelj smjene zahtjeva pozivanje dodatne dvije smjene JVP te uzbunjivanje DVD Požega."

"Dolaskom na mjesto intervencije u 13:35 sati utvrđeno je da se radi o objektu veličine 300 kvadrata koji je kompletno u plamenu u razbuktaloj fazi. Požarom je zahvaćena štala u kojoj se nalazi 40 svinja i nepoznat broj prasaca, garaže s kombajnom, traktorskom prikolicom i radionom s raznim uskladištenim zapaljivim tekućinama (benzin i lož ulje, motorno ulje) i plinovima u bocama (propan-butan, acetilen, argon, kisik).
Zbog velike količine zapaljivog materijala požar prijeti širenjem u svim smjerovima na susjedne objekte. Započinje se sa zaštitom okolnih objekata s 2 C mlaza vode do dolaska dodatnih snaga.""U vrlo kratkom roku dolazi pojačanje u ljudstvu i tehnici s 2 AC, 2 NV, KV i ZV te se iz obrane susjednih objekata prelazi u napad i gašenje s 3 mlaza vode obuhvatnom navalom te spašavanju životinja.""Ukupan broj snaga na intervenciji je 20 vatrogasaca (12 JVP, 8 DVD), 7 vozila, a utrošeno je 40 000 litara vode te 50 litara pjenila.

S ovako malim brojem snaga u početnoj fazi gašenja, požar je zadržan u okvirima u kojima je nastao te se nije proširio na obližnje susjedne objekte uz činjenicu da u blizini nije bio niti jedan hidrant. Nažalost, nadljudskim naporima spašeno je 70 % svinja.
Požar je lokaliziran u 17:00 sati, a potpuno ugašen u 18:00 sati."


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI