ʺUbit ću te, zaklat ću te...ʺ: Slavonac prijetio medicinskim tehničarima, a kazna koju je dobio je pomalo smiješna...

hitna
(FOTO: Arhiv/ fotografija nije povezana s događajem)

23.2.2022. | 12:56 | Andrea Lužanac
Pregleda: 5329

Koliko često dobivate prijetnje samo zato što radite svoj posao? Rijetko ili čak nikada? Upravo zbog prijetnji medicinskim tehničarima i socijalnoj radnici Slavonac (35) i Slavonka (43) kažnjeni su uvjetnom kaznom.

Naime, 35-godišnji Slavonac svoju kaznu zaradio zbog prijetnji medicinskim tehničarima. Sve se dogodilo prošle godine u malenom mjestu nedaleko od Vinkovaca u vrijeme kada su mu djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije pružali liječničku pomoć i smještali ga u vozilo hitne pomoći.

Zamislite samo da se trudite nekome pomoći, a onda zauzvrat dobijete prijetnje. Slavonac je prijetio jednom medicinskom tehničaru riječima Tebe znam, znam gdje živiš i tko su ti djeca, kad izađem iz bolnice, ubit ću tebe, tvoju ženu i djecu. Moramo priznati kako ovakve riječi nije ugodno čak ni pročitati, a kamo li čuti.


Ni drugi medicinski tehničar nije prošao bez prijetnji. Iako ga Slavonac nije poznavao kao prvog medicinskog tehničara, prijetio mu je riječima Ubit ću te, zaklat ću te, polomit ću ti ruke i noge!. Za ovakve gnjusne prijetnje od strane suda osuđen je na samo šest mjeseci zatvora, a kazna je objedinjena na 10 mjeseci zatvora. No, ipak 35-godišnji Slavonac zatvora neće vidjeti ako u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo.


Kako piše portal Glas Slavonije, gore spomenuta Slavonka osuđena je na šest mjeseci zatvora, uvjetno na godinu dana, jer je 13. svibnja 2021., u prostorijama jednog slavonskog suda, u izvanparničnom predmetu oduzimanja prava na stanovanje s djetetom, razljućena postupanjem djelatnice Centra za socijalnu skrb koja je provodila nadzor nad njezinom obitelji, rekla pred sutkinjom da će socijalna radnica biti očerupana kao kokoška.

Slavonac i Slavonka moraju platiti i po 500 kuna za troškove kaznenog postupka u roku od petnaest dana od pravomoćnosti presude, a imaju i pravo na prigovor u roku od osam dana nakon primitka ovjerenog prijepisa.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Jeste li zadovoljni rezultatima Izbora?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI