ʺSusret planinara pjesnika i slikara 2019.ʺ

FOTO: HPD Sokolovac

27.5.2019. | 17:05 | P.L.
Pregleda: 2906

Tradicionalna kulturno-planinarska manifestacija na Sovskom jezeru okupila je oko 200 planinara iz 14 planinarskih društava (HPD "Cibalia" Vinkovci, PD "Dilj gora" Sl. Brod, HPD "Sunovrat" Đurđenovac, HPD "Belišće" Belišće, HPD "Sokol" Feričanci, PD "Krndija" Našice, PD "Đakovo" Đakovo, HPD "Bršljan - Jankovac" Osijek, HPD „Vidim“ Kutjevo, HPD „Papuk“ Virovitica, HPD „Liska“ Ilok, HPD „Sokolovac“ Požega, HPD „HZZO“ Požega, HPD „Tikvica“ Županja), članove Udruge zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić“, te nekoliko slikara.Polazak na izlet je bio s imanja OPG Emić u Ruševu, gdje su nas ljubazni domaćini dočekali i počastili u prekrasnom prirodnom okruženju, u kojem se nalazi etno kuća, sjenica i ribnjaci. Vlasnik OPG-a, Željko Emić, u prošli četvrtak sudjelovao je u markiranju staze, a i danas kao pomoćni vodič.
Staza nije bila zahtjevna, a prolazili smo kroz livade, proplanke, uske šumske staze i šumske putove uz povremeno osvježavanje divljim trešnjama i divljim jagodama, s tim da smo ove godine malo promijenili rutu i na Sovsko jezero došli sa zapadne strane jezera.Na početku programa sve prisutne su pozdravili Predrag Livak, predsjednik HPD-a „Sokolovac“ Požega, Zdenko Poljaković, predsjednik Udruge za zaštitu i očuvanje Sovskog jezera, te Mario Ripli, član Upravnog odbora udruge „Slavonski planinari“, nakon čega je vođenje programa preuzela Snježana Poljak, voditeljica programa.Uz desetak recitatora i pjesnika iz navedenih društava i iz Udruge zavičajnih pjesnika i slikara Požeško-slavonske županije "Matko Peić", pjesme o Slavoniji i o Kutjevo prisutnima je otpjevao sveprisutni izvjestitelj i ljubitelj planinarstva i pjesma; Mirko Cenbauer, a niti ove godine nije izostala haiku poezija.

Prema ocjeni Prosudbene komisije na čelu s Mirjanom Bajić, uz članicee Zdravku Pandžić i Rajku Mihoci, najboljom je proglašena pjesma "O narode šutljivi" pjesnikinje Kornelije Fešiš iz Belišća, koja je za nagradu dobila majicu HPD-a „Sokolovac“ Požega i knjigu „Leptiri požeškog kraja“, koju je izdala Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije,koja svake godine za sve posjetitelje pripremi i zanimljive plakate slavonske flore i faune, te zaštićenih područja.I ove godine su vrijedne članice i članovi našeg Društva pripremile ukusan grah koji je, kao i prošle godine, za sve sudionike bio besplatan.

VIŠE NA TEMU:
HPD SOKOLOVAC

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI