„Osnivanjem Fakulteta turizma i ruralnog razvoja Požega postaje fakultetski grad“

FOTO: PSŽ

2.9.2021. | 11:40 | PSŽ
IZVOR: pszupanija.hr
Pregleda: 2628

Županica Antonija Jozić održala je radni sastanak s rektorom Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Vladom Gubercem, prorektorom za strategiju razvoja i financije Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Dragom Šubarićem, ujedno i predsjednikom Upravnog vijeća požeškog Veleučilišta te dekanom Veleučilišta u Požegi prof. dr. sc. Borislavom Miličevićem.

Veleučilište u Požegi jedno je od najstarijih veleučilišta u Republici Hrvatskoj osnovano 1998. godine, a povod jučerašnjeg sastanka u smjeru daljnjeg razvoja i čvršćeg povezivanja sa Sveučilištem u Osijeku, osnivanje je Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u okviru Sveučilišta J.J. Strossmayera sa sjedištem u Požegi kao znanstveno-nastavne sastavnice Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku.

Turizam je gospodarska grana koja značajno doprinosi razvoju cjelokupnog gospodarstva i društva te je temeljem toga županica Jozić uručila rektoru prof. dr. sc. Vladi Gubercu pismo potpore i time podržala razvoj visokog obrazovanja u Požegi.


„Iznimna mi je čast dati podršku osnivanju Fakulteta turizma i ruralnog razvoja ovdje u Požegi. Požega postaje fakultetski grad, sastavnica sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, što na neki način jamči opstojnost i daljnji razvoj posebice u segmentu razvoja znanosti i visokog obrazovanja u Požeško-slavonskoj županiji.“ – rekla je županica te je naglasila kako je ovo izuzetno bitan korak za našu županiju.Rektor Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Vlado Guberac rekao je kako se postupak koji traje već gotovo godinu dana polako privodi kraju.

„Počelo je tako da je dekan Veleučilišta u Požegi izrazio namjeru da Veleučilište preraste u Sveučilišnu sastavnicu. Novi fakultet time bi postao neovisna i punopravna sastavnica Sveučilišta J.J. Strossmayera. Druga velika stvar je da svi studiji koji se trenutno odvijaju dobivaju sveučilišnu razinu što sa sobom povlači i drugačije kriterije u nastavi. Dugoročno gledano to je velika stvar za Požegu koja postaje sveučilišni grad.“ - rekao je rektor Guberac.Prof. dr. sc. Drago Šubarić istaknuo je kako je prema posljednjoj reakreditaciji Veleučilište u Požegi ocijenjeno kao najbolje veleučilište u Republici Hrvatskoj.

„Danas smo razgovarali i o prostoru koji bi mogao biti mjesto za budući kampus. Ne ciljamo samo na studente iz Slavonije, jer u budućnosti očekujemo studente koji će doći iz Dalmacije studirati turizam ovdje u Požegi te ići raditi u turističke destinacije diljem Jadrana.“ – istaknuo je prof. Šubarić.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Mislite li da je uvođenje eura dodatno pogoršalo stanje u Hrvatskoj?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI