New York City
19°C
Low cloudiness
4.3 m/s
74%
763 mmHg
06:00
19°C
07:00
21°C
08:00
22°C
09:00
25°C
10:00
27°C
11:00
29°C
12:00
30°C
13:00
32°C
14:00
33°C
15:00
33°C
16:00
33°C
17:00
32°C
18:00
31°C
19:00
31°C
20:00
30°C
21:00
29°C
22:00
28°C
23:00
25°C
00:00
24°C
01:00
23°C
02:00
22°C
03:00
22°C
04:00
21°C
05:00
21°C
06:00
20°C
07:00
21°C
08:00
22°C
09:00
23°C
10:00
24°C
11:00
26°C
12:00
26°C
13:00
27°C
14:00
28°C
15:00
27°C
16:00
26°C
17:00
25°C
18:00
25°C
19:00
24°C
20:00
22°C
21:00
21°C
22:00
20°C
23:00
20°C

Najbolji recept za pileće batke sa zabatkom

Batak sa zabatkom
(FOTO: Shutterstock)

27.1.2024. | 09:30 | Pun kufer
IZVOR: punkufer.hr
Pregleda: 5372

Kineska kuhinja obiluje jelima koja savršeno uravnotežuju slatke, slane, ljute i umami okuse. Ovo jelo za pileće batke sa zabatkom jedno je od takvih recepata.

Meso se prvo marinira u tamnom umaku od soje, a potom kuha u aromatičnom temeljcu te postaje tako mekano da opada s kosti. Temeljacse nastavlja kuhati sa zagušnjivačem na bazi kukuruznog škroba sve dok ne dobije svilenastu teksturu umaka koja se potom poslužuje s termički obrađenim mesom.

Najbolje od svega? Nije teško napraviti ovo fino jelo kineske kuhinje i uživati u najboljem receptu za pileće batke. Neka vas ne obeshrabri duži popis sastojaka, većina se može kupiti u specijaliziranim azijskih trgovinama ili dućanima zdrave hrane.


Sastojci za najbolje pileće batke:


850 g pilećih bataka sa zabatkom
50 ml rižina vina
40 g šećera
4-5 češnja češnjaka
4 žlice svijetlog umaka od soje
4 žlice tamnog umaka od soje
1 žlica kukuruznog škroba
1 mladi luk
1 komadić đumbira veličine palca
1 štapić cimeta
1 zvjezdani anis
sol po želji
voda
biljno ulje

Priprema najboljih pilećih bataka:

Marinirajte piletinu:utrljajte dvije žlice tamnog umaka od soje u piletinu i pustite da tako odstoji barem pola sata prije termičke obrade.

Karamelizirajte šećer:na tavi rastopite šećer s malo vode i ulja i termički ga obrađujte na srednje jakoj temperaturi uz često miješanje dok ne dobije tamno-smeđu boju.

Napravite temeljac:u lonac ulijte litru vode te dodajte karamelizirani šećer, rižino vino, mladi luk, češnjeve češnjaka, đumbir, cimet, anis, svijetli umak od soje i preostali tamni umak od soje.

Dodajte mariniranu piletinu u temeljac. Kada tekućina zavrije, smanjite temperaturu, poklopite lonac i kuhajte sve zajedno oko 15 minuta. Ugasite štednjak i poklopite lonac te ostavite piletinu u vrućem temeljcu oko 30 minuta.

Piletina će se nastaviti termički obrađivati. Izvadite piletinu iz lonca, a temeljac vratite na vatru.

Pomiješajte jednu žlicu kukuruznog škroba s jednom i pol žlicom vode i dobro promiješajte dok se ne riješite grudica. Ovu smjesu stavite u temeljac, dobro promiješajte i nastavite kuhati dok se temeljac ne zgusne.

Poslužite kuhanu piletinu s umakom. Dobar tek!

izvor: Pun kufer


VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
PILETINA
BATAK
ZABATAK

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,82%
2. Ne, neću izaći - 33,2%
3. Ne znam - 32,98%
Ukupno glasova: 58435
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI