ʺDrenovački vatrogasci zaslužuju bolju opremu!ʺ

DVD B. Drenovac
(FOTO: P. Dražetić)

20.12.2019. | 11:07 | Franjo Memedović
Pregleda: 4943

Koristeći povoljne vremenske prilike članovi DVD-a iz Brodskog Drenovca, prije kraja godine i Božićnih blagdana, odradili su još jednu radnu akciju na kojoj se okupilo oko dvadesetak članova. Zbog bolje pristupnosti vatrogasnom spremištu izgrađen je novi most preko potoka u čijoj je blizini poznati Štamparov bunar iz kojeg se crpi voda i za vatrogasne potrebe. Kao i u svim ostalim prilikama, potreban građevinski materijal i za ovu namjenu, osigurao je Grad Pleternica, a drenovački vatrogasci i njihovi prijatelji odradile su građevinske radove. Uspješno odrađen posao završio je zajedničkim druženjem uz specijalitete s roštilja, a kakvo bi to vatrogasno druženje bilo kada se nešto gasilo ne bi, ovom prilikom grla, istina ne s vodom.S više ili manje aktivnosti i uspjeha, vatrogastvo u Brodskom Drenovcu ima tradiciju dužu od devedeset godina. Prema riječima tajnika DVD Brodski Drenovac, Predraga Dražetića, društvo danas broji oko 36 aktivnih članova, a ono na čega su posebno ponosni to je, što imaju 15 članova u podmlatku. Što se materijalne opremljenosti tiče, s time se baš i ne mogu pohvaliti. U spremištu je preko trideset godina stara priključna cisterna, na čiji je popravak u ovoj godini utrošeno pet tisuća kuna i koja bez obzira na uloženo ne jamči potpunu uporabnu sigurnost. Od ostale opreme, drenovački vatrogasci posjeduju 25 novih radnih vatrogasnih odijela i šest naprtnjača za gašenje požara, za što su ove godine utrošili dvadeset tisuća kuna. Tu su još crijeva i mlaznice i još ponešto sitnog alata.
Što se opreme i opremljenosti tiče to bi manje više bilo to, kaže tajnik društva, i dodaje, kako je to sve skupa vrlo skromno i nedostatno za neke veće zahvate i uspješne vatrogasne intervencije. Da li postoje neke mogućnosti da se Drenovačko vatrogasno društvo opremi boljom i suvremenijom opremom i sredstvima, Dražetić odgovara, da se nadaju, kako bi možda u narednom periodu mogli dobiti jedno manje navalno vozilo i kombi za prijevoz vatrogasaca, iz donacija kako su to već dobila neka društva s pleterničkog područja. Ovu potrebu potvrđuje činjenicom, kako je Drenovac najudaljenije naselje od profesionalne vatrogasne postrojbe u Požegi, kao i od Vatrogasnog centra u Pleternici, od kojeg su udaljeni više od petnaest kilometara, a upravo je poznato, da je pravo vremena vatrogasna intervencija uz kvalitetnu opremu, jamstvo uspješnog gašenja požara.Bez obzira na sadašnju skromnu opremljenost, članovi DVD iz Brodskog Drenovca optimistično nastavljaju obnašati ovu humanu aktivnost, te se nadaju da će njihov rad i rezultati biti prepoznati od onih koji su zaduženi i odgovorni i za njihovu opstojnost i za učinkovitost, a tu prvenstveno misle na Županijsku vatrogasnu zajednicu i na Grad Pleternicu od kojih očekuju potrebitu pomoć. Na čelu s mladim predsjednikom, Damirom Ećimovićem, inače poznatim Drenovačkim poduzetnikom, uvjereni su da će svoje planove i očekivanja i ostvariti, vodeći se starom vatrogasnom izrekom ,,VATRU GASI, BRATA SPASI ".

TEKST: Franjo Memedović
FOTO: P. DražetićVIŠE NA TEMU:
DRENOVAC,VATROGASCI
DVD
OPREMA

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Da se danas održavaju Lokalni izbori, kome biste dali svoj glas?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI