USKOK U AKCIJI: Više uhićenih zbog mita, a među njima je i naš bivši gradonačelnik Puljašić te sudac iz Sl.Broda


(FOTO: Arhiv)

11.7.2023. | 08:49 | 034portal
Pregleda: 10534

Danas u rane jutarnje sate, USKOK je krenuo u novu akciju te su tako prema neslužbenim informacijama, pokucali na vrata Predragu Dragičeviću, sudcu Županijskog suda u Slavonskom Brodu i Darku Puljašiću, bivšem HDZ-ovom gradonačelniku Požege.

Kako piše Večernji list, cijela nova USKOK-ova akcija pokrenuta je zbog primanja i davanja mita te pogodovanja kod zapošljavanja.

Podsjetimo se, Darko Puljašić u veljači ove godine nepravomoćno je osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine zatvora, a od iste tek godinu dana mora provesti u zatvoru. Puljašića se teretilo za krivotvorenje isprave vezano za početak radova na dogradnji dvorane OŠ Dobriše Cesarića u Požegi, projektu ukupne vrijednosti 12,7 milijuna kuna.


Nedugo zatim, Puljašić je zbog trgovine utjecajem osuđen na djelomičnu uvjetnu kaznu od 14 mjeseci zatvora, a od čega šest mjeseci mora provesti u zatvoru.


Kada govorimo o sudcu Dragičeviću, moramo istaknuti kako se ne tako davno kandidirao za predsjednika suda u Slavonskom Brodu. Ipak, nije bio izabran te je svojevremeno demantirao i da je kazneno prijavljen USKOK-u.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI