Učenici Gimnazije obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

FOTO: Autor/Izvor N.P.

17.11.2020. | 22:13 | N.P.
IZVOR: N.P.
Pregleda: 2187

U utorak, 17. studenoga 2020. godine, učenici Gimnazije, zajedno s profesorima i ravnateljicom škole, dr. sc. Vesnom Vlašić, paljenjem lampiona ispred škole i prigodnim programom obilježili su Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Predsjednici razreda i njihovi zamjenici iz redova drugih i četvrtih razreda u pratnji svojih profesora povijesti zapalili su lampione ispred zgrade Gimnazije. Ravnateljica škole, dr. sc. Vesna Vlašić, obratila se okupljenim učenicima i djelatnicima prigodnim riječima.

„Na dan uoči 18. studenoga, dana pada grada Vukovara, 29. put prisjećamo se svih žrtava Vukovara, istinskoga grada heroja. Te 1991. godine Vukovar nije branio samo sebe, već i cijelu Hrvatsku.


Priča o Vukovaru priča je o zlom vremenu, ali i dobrim ljudima koji su, često ne mareći za vlastitu glavu, imali suosjećanja i pomogli ljudima u nevolji, koje često nisu niti poznavali. Herojska obrana i žrtva Vukovara zlatnim slovima upisane su u hrvatsku povijest i kamen su temeljac suvremene Hrvatske. Upravo zato imamo obvezu prenositi priču o Vukovaru mlađim naraštajima kako njihova žrtva ne bi bila uzaludna i ne bi pala u zaborav.“


Poštujući sve propisane epidemiološke mjere, nešto skromniji nego inače, ali dostojanstven program obilježavanja sjećanja na žrtvu Vukovara završio je zajedničkom molitvom predvođenom Jelenom Gložinić, s. Melitom.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI