Socijaldemokrati: Povećati ćemo mirovine odmah za 30% i skratiti radni tjedan na 35 sati

Socijaldemokrati u Požegi
(FOTO: 034/Plusportal.hr)

4.4.2024. | 13:55 | S.J.
Pregleda: 2566

Socijaldemokrati su u četvrtak, predvođeni predsjednikom stranke Davorkom Vidovićem, posjetili Slavonski Brod i Požegu te su građanima predstavili svoj izborni program. Vidović je istaknuo kako savez Naša Hrvatska kojeg predvode Socijaldemokrati izlazi na izbore pod sloganom „Ozbiljno za Hrvatsku“.


Davorko Vidović u Slavonskom Brodu

„Odabrali smo ovaj slogan zbog činjenice da Hrvatska više nego ikada traži ozbiljnost, odgovornost i dostojanstvo. Ne želimo biti dionici estradizirane političke scene u kojoj su ključni problemi građana stavljeni u drugi plan na uštrb sitnih probitaka pojedinaca i stranka. Naš program zamislili smo kao specifičnu viziju za promjene koje se moraju dogoditi ukoliko želimo da se uz promjenu načina upravljanja ovom zemljom i institucijama osigura da se oslobodi golemi potencijal kojeg ima naša zemlja i naši ljudi“, istaknuo je Vidović.Članovi u Požegi


„Dosadašnja politika pokazala je da nema senzibilitet za ljude, vođenje zemlje svedeno je na davanje povremenih dodataka i donošenje mjera bez da se sustavno rješavaju ključni problemi kao što je problem niskih mirovina. Mi smatramo da se mirovine mogu odmah povećati na prvom proračunu za 30%. To je samo primjer da u Hrvatskoj nije bilo političke volje za ozbiljne promjene, da je zemlja 30 godina porobljena, njene institucije zarobljene i da se njome upravlja na partijski način“, nadodao je Vidović.

Vilim Ribić, nositelj liste za Socijaldemokrata V. izbornu jedinicu, naglasio je kako je socijaldemokracija politika socijalne pravde, očuvanja socijalne države i smanjivanja nejednakosti te da su na tim temeljima Socijaldemokrati napravili ozbiljan lijevi program.


Socijaldemokrati u Požegi

„Skratiti ćemo radni tjedan na 35 sati, bez da se snižavaju plaće. Tehnološki galop, umjetna inteligencija, robotizacija, digitalizacija podiže razinu produktivnosti, a to znači i razinu bogatstva u društvu, na tako visoku razinu da je to moguće, kao i skraćivanje radnog staža. Za to je potrebna pravedna politika i pravedna razdioba. Sredstava će biti u obilju samo je pitanje tko će uživati plodove tehnološkog galopa koji je već danas ovdje. Sve ovisi o političkoj volji i svjetonazoru, jesmo li pravedno društvo i brinemo li o čovjeku ili se sve radi u korist imućne manjine kakva je bila dosadašnja politika“, rekao je Ribić.

Socijaldemokrati, podsjetimo, na parlamentarne izbore izlaze u savezu Naša Hrvatska zajedno s Hrvatskim laburistima - Strankom rada i Demokratima te IDS-om, PGS-om i Nezavisnom platformom Sjever.Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćte li glasati na izborima za EU Parlament?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI