NASLOVNAPOLITIKA
Priopćenje Kluba vijećnika SDP-a: Županica nije poduzela nikakve radnje zbog nezakonitosti ravnatelja ŽUC-a

FOTO: SDP

17.3.2022. 14:51 | SDP Požega PREGLEDA: 3162

Klub vijećnika SDP-a posalo je priopćenje koje prenosimo u cijelosti

Vijećnik Mitar Obradović je, na 6. sjednici Županijske skupštine, postavio pitanje do kada će Mijo Jozak ostati na mjestu ravnatelja Županijske uprave za ceste, budući je u medijima poodavno osvanula snimka namještanja natječaja, a zbog čega je on u međuvremenu i kazneno osuđen.Vijećnik je naveo kako je sramota za našu Županiju, što je takva osoba i nadalje direktor, a tim više i jer mu je Županijska skupština izmjenom sistematizacije omogućila da sa srednjom školom obnaša dužnost ravnatelja te da zbog takvih radnji naša Županija prednjači po koruptivnim radnjama u RH.

Vijećnik Luka Samrdžija je postavio upit u vezi nezakonitog zapošljavanja Darka Puljašića u Domu zdravlja Požeško-slavonske županije, čime je Ustanova pretrpjela i financijsku štetu te što je poduzeto u vezi odgovornosti ravnatelja Marijana Višetickog. Na vijećnička pitanja Županica je odgovorila u vezi upita za ravnatelja Miju Jozaka kao prihvaća tvrdnju prema kojoj je sramota da takva osoba obnaša dužnost ravnatelja te da on još dugo neće biti ravnatelj i da će izmijeniti sistematizaciju prema kojoj će se tražiti akademska naobrazba za ravnatelja. Za nezakonito zapošljavanje u Domu zdravlja odgovorila je da ravnatelj ne može snositiodgovornost budući je nezakonito zapošljavanje odrađeno prema Statutu ustanove prema kojoj je za takvo zapošljavanje odgovorno upravno vijeće a ne ravnatelj.

Vijećnici kluba SDP-a smatraju da je Županica odmah po dolasku na dužnost trebala ukloniti ravnatelja ŽUC-a s dužnosti te se nadaju da će obećanje o micanju čim prije i izvršiti, a tvrdnju da Statut Doma zdravlja abolira bilo koga od odgovornosti za nezakonito zapošljavanje smatraju promašenim i neprimjernim, te smatraju da

Ravnatelj koji je proveo takvu nezakonitu radnju ne bi mogao i nadalje biti ravnatelj. Vijećnik Zoran Krejči je pitao Županicu da li se može zaustaviti pripajanje tvrtke Vode Lipik d.o.o. tvrtki Tekija d.o.o. budući građani Pakraca i Lipika ne podržavaju takvo ukidanje pravne osobnosti društva Vode Lipik d.o.o. , te da se boji da bi zbog toga moglo doći do povećanja cijena usluga na što je dobio odgovor da je Uredba kojom je to propisano ima zakonsku snagu ta da nije mogu spriječiti pripajanje.

Nezavisni vijećnik Vlado Milković je između ostalih pitanja, uputio pitanje vezano za cijenu najma koju plaća Lokalna razvojna agencija Požega, budući ima informacije da se radi o cijeni koja je iznad tržišne cijene u gradu na što je Županica je obećala dati odgovor na idućoj sjednici.

Tagovi: klub vijećnika, sdp, priopćenje, ravnatelj, ŽUC

POŽEGA VRIJEME

Učenici Učeničkog doma Srednje škole Pakrac sudjelovali na 45. državnoj Domijadi i ostvarili odlične rezultate

Tko je od ovih najbolji, a tko najgori, političar u našoj županiji?

DOBRE VIJESTI ZA UMIROVLJENIKE: Najavljen rast mirovina, a poznato je i za koliko...

Pogledajte gdje možete zaraditi plaću i do 35,000.00 kn

Započelo je punjenje lipičkih bazena

Može li se uštedjeti na režijama? Na jedan kućanski aparat zna otići pola računa za struju

46-godišnjak otuđio veću količinu bakra i trgovačko društvo iz Požege oštetio za oko 100.000,00 kuna

Od 6. srpnja ovi sustavi postaju obavezni na novim automobilima

KUZMICA: Pijan vrijeđao i omalovažavao policijske službenike

PSŽ: Trenutno je aktivno 66 slučajeva zaraze korona virusom

Uključivanje učenica iz Ukrajine u rad Školskog športskog društva Sokol

Roštilj na japanski način: Recept za prefine pileće okruglice na štapiću za ražnjiće

Danas sunčano i toplo

JVP Grada Požege: Održan sastanak Vatrogasnog stožera Hrvatske vatrogasne zajednice i prezentacija vatrogasnog vježbališta

Prijatelju iz Pakraca nije vratio posuđenih 3000 kn pa osuđen na zatvorsku kaznu

STK Požega sa stolnoteniskog turnira iz Sl.Broda donosi zlato i broncu

MORH raspisao natječaj za prijam kandidata za vojne pilote

Aikido klub Požega sudjelovao na Međunarodnom Aikido susretu Tehničke komisije HAS-a

NEDOVOLJNA ZA TROŠKOVE PROIZVODNJE: Mljekari nezadovoljni otkupnom cijenom

Ovog vikenda stižu ljetne temperature, pogledajte što nas sve čeka

Mijenjat će se odluka o upisu u srednje škole

Poštuju li požeški ugostitelji sve propise prilikom postavljanja terasa?

POŽEGA: Anonimni građanin policijskim službenicima predao eksplozivna sredstva

Iduća školska godina počinje 5. rujna i završava 23. lipnja 2023., praznici se ne mijenjaju

Niste još dobili povrat poreza, evo objašnjenja

PSŽ: Trenutno je aktivno 77 slučajeva zaraze korona virusom