Poznati požeški poduzetnik ulazi u zdravstveni biznis: Kupio čuveni kompleks u srcu Lipika, doznajemo što planira

FOTO: TZ PSŽ/ Screenshot YouTube

10.10.2023. | 15:41 | Dora Koretić
IZVOR: Jutarnji.hr/ Tockanai.hr
Pregleda: 24988

Devet godina nakon što je tvrtka Itema-Iprom na dražbi kupila zdanje u centru Lipika, novi mu vlasnici žele vratiti stari sjaj.

Zdravstveno-rekreacijski centar Lipik nakon devet godina dobio je nove vlasnike, piše Jutarnji list. To je tvrtka Terme Panonia d.o.o, čiji je većinski vlasnik tvrtka Ossard d.o.o. Manjinski suvlasnik u tvrtki Ossard je požeški vinar Josip Galić, s udjelom od 8 posto.

Tvrtka Terme Panonia osnovana je u siječnju ove godine i registrirana je za hotelijerstvo. Osnivači su Josip Gaić i tvrtka Ossard, čiji je pak osnivač Mate Bedrica iz Šibenika. Iz povijesnog izvatka može se vidjeti da su uz Bedricu među osnivačima bile tri tvrtke sa Sejšela i Zdravko Mikolić, osnivač tvrtke Itema-Iprom od koje su Terma Panonia preuzele ZRC Lipik. Mikolićeva tvrtka kupila je ZRC Lipik u stečaju 2014. na dražbi od države.


ZRC Lipik nalazi se u centru grada, a kompleks obuhvaća bazene, Hotel Lipu, povijesno lipičko zdanje Kursalon te natkrivenu šetnicu Wandelbahn.


Mate Bedrica potvrdio je elektroničkom poštom da je kupio kompleks i načelno je naznačio planove: „Plan tvrtke je da podigne turističku ponudu u Lipiku te maksimizira temeljne kapacitete, termalne povijesne, koje Lipik definitivno posjeduje”.

Bedrica dodaje da je tvrtka tek osnovana te daje pred njom „dug investicijski i operativni put do cilja”. „Ideje i zacrtane ciljeve zasigurno ne možemo ostvariti bez sinergije s mnogim relevantnim akterima, zato će nam partnerski odnos, ponajprije s lokalnom zajednicom, biti od velike važnosti u realizaciji projekta”, napisao je Bedrica u odgovoru, ali nije naveo koliko namjerava uložiti niti namjerava li graditi nove smještajne kapacitete, piše novinarka Dora Koretić.

Izvor: www.tockanai.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Koje je vaše mišljenje o euru godinu dana nakon uvođenja?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI